Basket Talk

Ντένβερ Νάγκετς - Λος Άντζελες Λέικερς 119-107: Συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν οι πρωταθλητές με... τριπλό Γιόκιτς! (video)

Ντένβερ Νάγκετς - Λος Άντζελες Λέικερς 119-107: Συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν οι πρωταθλητές με... τριπλό Γιόκιτς! (video)

Οι Νάγκετς ακόμα δείχνουν πως «χορεύουν» σε ρυθμούς... play offs με τον εκπληκτικό Νίκολα Γιόκιτς να σημειώνει triple double με το «καλημέρα σας» στη νίκη της πρεμιέρας (119-107) κόντρα στους Λέικερς.

Η αυλαία σηκώθηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με μια αναμέτρηση που είχε «άρωμα» τελικού ανάμεσα στους Νάγκετς και τους Λέικερς στο Ντένβερ.

Μετά την όμορφη τελετή για την απονομή των δαχτυλιδιών στους πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ο ΛεΜπρόν πέταξε το... ταλκ στον αέρα και ο Γιόκιτς έβγαλε τους «τζόκερ» από το μανίκι του για να γίνει το τζάμπολ του αγώνα.

 


Το ματς ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και με λίγο... ακατάστατο τρόπο παιχνιδιού, που όμως ωφέλησε τους γηπεδούχους. Ο Νίκολα Γιόκιτς ξεκίνησε τη νέα σεζόν από εκεί που είχε αφήσει την προηγούμενη οδηγώντας από νωρίς την ομάδα του σε διψήφιο προβάδισμα (29-18).

Στη δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να... ροκανίσουν τη διψήφια διαφορά (63-54) με τον πολύτιμο Άντονι Ντέιβις. Ωστόσο, ο Σέρβος σέντερ είχε άλλα σχέδια συμπληρώνοντας σχεδόν αριθμούς double double, πριν λήξει το ημίχρονο (19 πόντοι και 9 ριμπάουντ) και κρατούσε σταθερά μπροστά τους Νάγκετς.

 

Μετά την ανάπαυλα, με την ενέργεια του Όστιν Ριβς οι Λέικερς επέστρεψαν με διάθεση να γυρίσουν το σκορ μειώνοντας στους 5 (63-58). Οι Νάγκετς ανέκτησαν τη διαφορά (80-69) με τον «εκρηκτικό» Κάντγουελ-Πόουπ (20 πόντοι), που υπήρξε καθοριστικός κατά την τρίτη περίοδο. Ο Ντ' Άντζελο Ράσελ βρέθηκε εκεί για να δώσει τις απαντήσεις που έπρεπε και να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι (87-80).

Με τρίποντο του Κρίστιαν Γουντ, οι «λιμνάνθρωποι» πλησίασαν επικίνδυνα στους τρεις με τους γηπεδούχους να... πυροβολούν με την σειρά τους από τα 7.25.


Κάθε φορά που οι Λέικερς πλησίαζαν ο Μάικ Μαλόουν τους... έκοβε το γέλιο!

 

 
Ο «Βασιλιάς», ΛεΜπρόν Τζέιμς, φρόντισε ώστε η 21η του σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να μην διαφέρει από την 1η! Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό για τον ασταμάτητο και MVP των τελικών, Νίκολα Γιόκιτς που τελείωσε το παιχνίδι με triple double (29 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 11 ασίστ) χαρίζοντας την σπουδαία νίκη της πρεμιέρας στην ομάδα του.


Τα δωδεκάλεπτα
: 34-20, 63-54, 87-80, 119-107

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0