Basket Talk

Από το Giannis - Λίλαρντ, στο ΛεΜπρόν - Ντέιβις: Φωτιά στα... δίδυμα στο φετινό ΝΒΑ!

Από το Giannis - Λίλαρντ, στο ΛεΜπρόν - Ντέιβις: Φωτιά στα... δίδυμα στο φετινό ΝΒΑ!

Τα ντουέτα στο NBA είναι τόσο διαχρονικά, όσο το ίδιο το παιχνίδι. Φυσικά η επερχόμενη σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού τα «καυτά» δίδυμα των ομάδων είναι πολλά και είναι έτοιμα να κάνουν τη διαφορά.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν το μεγάλο «μπαμ» στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ταράζοντας τις ισορροπίες στο NBA, όταν έφεραν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ από τους Μπλέιζερς στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αυτό το ταίριασμα, που επιθυμούσαν διακαώς και οι δύο παίκτες, αποτελεί ίσως το καλύτερο δίδυμο της πολυαναμενόμενης νέας σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα και το BN Sports συγκέντρωσε τα 5+1 δίδυμα που φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν στα παρκέ του «μαγικού» κόσμου του NBA.

  • Κάιρι Ίρβινγκ & Λούκα Ντόντσιτς

sub-buzz-3015-1695845269-1.webp

Αν η προοπτική είχε όνομα θα είχε σίγουρα αυτό του πολλά υποσχόμενου ντουέτου. Δύο απίστευτοι χειριστές της μπάλας, που σίγουρα χρειάζεται διαφορετική ο καθένας, έχουν δυσκολευτεί στο να βρουν τη χημεία τους ακόμα, ενώ προβληματίζουν και αμυντικά, όμως όταν «δέσει» το… γλυκό ενδέχεται να δούμε πολύ ωραίες παραστάσεις!

  • Άντονι Ντέιβις & ΛεΜπρόν Τζέιμς

sub-buzz-2975-1695844754-6.webp

Ο «Βασιλιάς» είναι έτοιμος να διανύσει την 21ή του σεζόν στο NBA και ένα είναι σίγουρο, θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς. Η αλήθεια είναι ότι το δίδυμο με τον Άντονι Ντέιβις, που δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια, δεν έχει μοιραστεί το παρκέ σε τόσα πολλά παιχνίδια, με εξαίρεση την χρονιά του πρωταθλήματος. Την περασμένη σεζόν πέρα από την συμβολή των δύο σταρ στην επιτυχία των Λέικερς να φτάσουν ως τους τελικούς της Δύσης έπαιξε ρόλο και η χημεία που δημιουργήθηκε με τους νεαρότερους, Όστιν Ριβς και Ρούι Χατσιμούρα. Αν κινηθούν στο ίδιο τέμπο οι «λιμνάνθρωποι» δεν αποκλείεται να κάνουν ξανά εξαιρετική πορεία.

  • Τζέισον Τέιτουμ & Τζέιλεν Μπράουν

sub-buzz-6502-1695844437-1.webp

Ακόμα κι αν αυτοί οι δύο «διόσκουροι» δεν έχουν πανηγύρισει κάποιο πρωτάθλημα παρέα αποτελούν από τα πιο  επιτυχημένα ντουέτα πραγματοποιώντας εξαιρετικές σεζόν με τους Σέλτικς. Μπορεί να… θορυβήθηκαν με την άφιξη του Λίλαρντ στην Ανατολή, όμως έχουν χτίσει εμπιστοσύνη και μόνο στην κορυφή μπορούν να στοχεύουν.

  • Κέβιν Ντουράντ & Ντέβιν Μπούκερ

sub-buzz-6313-1695841330-12_4.webp

Οι Φοίνιξ Σανς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ομάδα που πάει μέχρι την… πηγή, αλλά τελικά δεν πίνει νερό! Αν η επίθεση ήθελε κάποιον εκπρόσωπο σίγουρα θα διάλεγε τον σύλλογο της Αριζόνα καθώς, ο Ντέβιν Μπούκερ πλαισιώθηκε από τον Κέβιν Ντουράντ και έπειτα από τον Μπράντλεϊ Μπιλ συνθέτοντας μία επιθετική τριάδα «όνειρο»! Σαφώς, είναι ένα ρόστερ καινούριο με πολλές αλλαγές που πρέπει να βρει την σωστή χημεία, αλλά σίγουρα έχει όλα τα φόντα για να το κάνει.

  • Νίκολα Γιόκιτς & Τζαμάλ Μάρεϊ

A3NRIVA4XJOI7NEUXQHRFTYRAE.jpg

Το δίδυμο «φωτιά» που χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο Ντένβερ δεδομένα είναι και το πιο επιτυχημένο και… δουλεμένο απ’ όλα τα υπόλοιπα. Ο «Τζόκερ» σαν άλλος… Μπάτμαν έχει στο πλευρό του τον δικό του «Ρόμπιν». Τι κι αν ο Μάρεϊ είναι ο μόνος από τη λίστα που δεν έχει ξεχωρίσει ως All Star στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού; Καμία σημασία δεν έχει, αφού το ντουέτο των Νάγκετς έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν ενδιαφέρεται για τα φώτα και τη δημοσιότητα. Η χημεία μεταξύ των δύο παικτών είναι αδιαμφισβήτητη, αφού συνεργάζονται εδώ και 7 χρόνια και μόνο τα καλύτερα μπορούν να έρθουν γι’ αυτούς.

  • Γιάννης Αντετοκούνμπο & Ντέιμιαν Λίλαρντ

Oct 2, 2023; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) and guard Damian Lillard (0) pose for a picture during media day in Milwaukee.  Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports

Δε μπορούσαμε να μην αφήσουμε το καλύτερο για το τέλος. Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ βρέθηκαν στην ίδια ομάδα, κάτι που αποτελούσε τον διακαή πόθο και των δύο, σοκάροντας τον «μαγικό» κόσμο του NBA. O «Greek Freak» πάντα χρειαζόταν έναν ελίτ σκόρερ στο πλευρό του και τον βρήκε στα μάτια του «Δαμιανού» κάνοντας τους τους νούμερο ένα διεκδικητές για τον τίτλο.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0