Basket Talk

Μπακς: Από τον… φόβο του rebuilt σε Νο.1 contenders για τον τίτλο! (video)

Μπακς: Από τον… φόβο του rebuilt σε Νο.1 contenders για τον τίτλο! (video)

Οι Μιλγουόκι Μπακς, θα έλεγε κανείς, ότι πέρασαν από… 40 κύματα κατά τη διάρκεια της off season με τις φήμες να δίνουν και να… παίρνουν για το μέλλον της ομάδας. Ένα είναι σίγουρο πια. Έχουμε να κάνουμε με το φαβορί του πρωταθλήματος!

Οι Μιλγουόκι Μπακς μετά από την «αποτυχία» της περασμένης σεζόν, άλλαξαν τροχιά 180 μοιρών και μετατράπηκαν στο πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα της νέας χρονιάς.

Τα «ελάφια» γνώρισαν τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο των play offs απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ (4-1) του εκπληκτικού Τζίμι Μπάτλερ τελειώνοντας από πολύ νωρίς τις υποχρεώσεις τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση, πέρα από τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα play offs, ήταν το γεγονός ότι πετάχτηκε ουσιαστικά στα… σκουπίδια η προσπάθεια μιας ολόκληρης σεζόν, που έληξε πριν την τελική ευθεία με την κατάληψη της πρώτης θέσης στην ανατολική περιφέρεια.

Βέβαια, μπορεί οι Μπακς να απώλεσαν την πρωτιά στη regular season, αλλά βρέθηκαν να «κρατούν» μία άλλη, σίγουρα όχι και τόσο κολακευτική. Ποτέ ξανά, ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου δεν αποκλείστηκε με 4-1 στον πρώτο γύρο, άρα μιλάμε για… παγκόσμια πρωτοπορία.

Ο πρώτος που την «πλήρωσε» ήταν ο προπονητής της ομάδας του Μιλγουόκι, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ που υπό τις οδηγίες του οι Μπακς πανηγύρισαν το πρωτάθλημα το 2021. Μετά από πέντε χρόνια που καθόταν στον πάγκο των «ελαφιών», η κακή πορεία στα play offs με αποτέλεσμα τον πρόωρο αποκλεισμό, τον οδήγησε στο να αντικρίσει την… πόρτα της εξόδου.

Οι Μπακς έδωσαν τα ηνία της ομάδας στον Έιντριαν Γκρίφιν, τον βοηθό προπονητή των Ράπτορς που πριν από 15 χρόνια είχε «υπηρετήσει» και πάλι από την θέση του βοηθού και την ομάδα του Μιλγουόκι.

Αυτή θα αποτελεί και την πρώτη δουλειά του Γκρίφιν ως πρώτος προπονητής φανερώνοντας τη διάθεση των «ελαφιών» να… ρισκάρουν την προσεχή σεζόν.

Κάπως έτσι η σκέψη για μια ολική αναδόμηση άρχισε να συζητιέται όλο και περισσότερο, ειδικά μετά και τις αμφιβολίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αφορούσαν τους στόχους της ομάδας.

Ο «Greek Freak» είχε αφήσει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αποχώρησης από τους Μπακς, αν δεν αισθανθεί πως προτεραιότητα του συλλόγου είναι ξανά η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος έρχεται πρώτη. Δεν θέλω να είμαι 20 χρόνια στην ίδια ομάδα και να μην κερδίσω άλλο πρωτάθλημα. Θέλω να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις. Αν οι Μιλγουόκι Μπακς είναι στην ίδια σελίδα με εμένα, για το υπόλοιπο της καριέραw μου, θα είναι υπέροχο. Αν όχι, πρέπει να νικήσω», είχε δηλώσει ο δις MVP της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού βάζοντας «φωτιά» στον κόσμο του NBA.

Και είναι απόλυτος λογικός αυτός ο τρόπος σκέψης ακόμη και για έναν παίκτη που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ομάδα εδώ και μία δεκαετία. Αυτό ίσως να ήταν κιόλας το σημείο – καμπή που «ταρακούνησε» τους Μπακς και τους έκανε ξανά να σκεφτούν με μυαλό πρωταθλητή.

Οι… σεισμικές αλλαγές δεν άργησαν να έρθουν και η ομάδα του Μιλγουόκι έχοντας εμπεδώσει για τα καλά πως «σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει» έσπευσαν να… δέσουν απ’ όλες τις πλευρές τον σταρ των «ελαφιών».

Οι Μπακς «θυσίασαν» τον… διόσκουρο του Αντετοκούνμπο, Τζρου Χόλιντεϊ, για να καταφτάσει στην ομάδα ένας παίκτης από το πάνω «ράφι», που αν μη τι άλλο αποτελεί ιδανικό ταίριασμα για τον Γιάννη, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ.

0dae1974a3da954ec2bd4f1ae0ed6357_XL.jpg

Το Μιλγουόκι σόκαρε άπαντες στον «μαγικό» κόσμο του NBA ανακοινώνοντας αυτή την σπουδαία μεταγραφή φτιάχνοντας ένα δίδυμο (ΛίλαρντΑντετοκούνμπο) που θα… σπέρνει τον τρόμο κάθε φορά που θα πατάει το παρκέ.

Η σκέψη της ζωής χωρίς τον Αντετοκούνμπο μία που έγινε, μία που έφυγε ανεπιστρεπτί. Ίσα ίσα ο σύλλογος δημιούργησε μία ομάδα βασισμένη στον κύριο κορμό της, που με την προσθήκη ενός πρωτοκλασάτου παίκτη για να πλαισιώσει τον «Greek Freak», έχει δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στους Μπακς για την διεκδίκηση ενός ακόμη δαχτυλιδιού. Ίδωμεν…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0