Basket Talk

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-86 (παρ.): Το έχασε μέσα από τα χέρια του... (video)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 81-86 (παρ.): Το έχασε μέσα από τα χέρια του... (video)
Τι κι αν ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ δια χειρός Βιλντόζα και Μήτογλου; Οι «πράσινοι» δεν παρέδωσαν αμαχητί τα... όπλα στην παράταση, αλλά γνωρισαν την ήττα με 81-86 ρίχνοντας αυλαία στην τέταρτη αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ με έντονη αστυνομική παρουσία για την 4η στροφή της EuroLeague σε ένα παιχνίδι που συνοδεύτηκε από... χιτσκοκικό φινάλε.

H αναμέτρηση συνοδεύτηκε από την συμμετοχή του Ντίνου Μήτογλου σε παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 590 μέρες απουσίας.

Η «ομάδα του λαού» ηγήθηκε με τη βοήθεια του Κόλσον Μπόνζι που έδωσε στη Μακάμπι τον ρόλο του οδηγού από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση.

Για ένα ακόμη παιχνίδι η εικόνα των «πράσινων» δεν ήταν ικανοποιητική στο ξεκίνημα αντιμετωπίζοντας αρκετή αστοχία, ενώ βρέθηκε από νωρίς να… κυνηγάει το σκορ (20-29).

Η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων… έμπαζε, όμως εκεί ήρθε ο ασταμάτητος Κώστας Αντετοκούνμπο που αποφάσισε να κάνει ένα «μπλοκ-πάρτι» στους αντιπάλους του μοιράζοντας τρεις τάπες σε 5 λεπτά.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, η Μακάμπι άγγιξε το διψήφιο προβάδισμα (20-31) «χτίζοντας» μία σημαντική διαφορά για το δεύτερο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ντίνος Μήτογλου θέλησε να βάλει την… υπογραφή του στο ματς σκοράροντας το πρώτο του καλάθι και βγάζοντας διαδοχικές καλές φάσεις για τον Παναθηναϊκό, που παρά το πλήγμα με την αποβολή του Εργκίν Αταμάν, κατάφερε να ροκανίσει την διαφορά (42-47).

Τι κι αν η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο άγγιξε τους 10 πόντους διαφορά (52-62);

Ο Παναθηναϊκός με τον «εκρηκτικό» Λούκα Βιλντόζα έδειξε ότι δεν τα παρατάει εύκολα και με τον «καυτό» Μήτογλου και τον Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε την ανατροπή (67-66) τρία λεπτά πριν το τέλος.



Το παιχνίδι δεν ήθελε να τελειώσει, αφού ακόμα κι αν το «Τριφύλλι» γύρισε... τούμπα το ματς πέταξε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια στα «σκουπίδια», με τους Ισραηλινούς να ισοφαρίζουν με το έξτρα πεντάλεπτο να είναι μονόδρομος.

Στην παράταση, η αναμέτρηση ήταν μία «μάχη» για γερά... νεύρα, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Κώστας Σλούκας αστόχησε σε μία εκ των τριών κερδισμένων βολών του με τον Λορέντζο Μπράουν να κάνει με την σειρά του το 2/2 γράφοντας τον επίλογο.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72, 81-86

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0