Basket Talk

Σλούκας – Φενέρ: Πώς «ράγισε» το γυαλί και πώς να... ξανακολλήσει; (video)

Σλούκας – Φενέρ: Πώς «ράγισε» το γυαλί και πώς να... ξανακολλήσει; (video)

Στην αμοιβαία σχέση αγάπης, εκτίμησης και θαυμασμού του Κώστα Σλούκα με τη Φενέρμπαχτσε, μπήκε «ταφόπλακα» μια και καλή το βράδυ της Τρίτης (17/10) και απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι η μόνη…

Ο Κώστας Σλούκας αποτέλεσε εν μία νυκτί κόκκινο… πάνι για τη Φενέρμπαχτσε που τον αποδοκίμασε έντονα στο τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Εκνευρισμός, αποδοκιμασίες και… χειρονομίες είχε το «μενού» στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της EuroLeague ανάμεσα στην πρώην (Φενέρ) και τη νυν (Παναθηναϊκό) «αγαπητικιά» του 33χρονου γκαρντ.

Ο αρχηγός των «πράσινων» ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για να… ανταμώσει την πρώην ομάδα του με την οποία γνώρισε πολλές επιτυχίες.

Εκεί, βρισκόταν για πέντε χρόνια το δεύτερο σπίτι του, στην Πόλη, για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, όπου πανηγύρισε και το τελευταίο του ευρωπαϊκό τρόπαιο το 2017.

Εκείνη την χρονιά κατέκτησε την EuroLeague απέναντι στην πρώτη του… αγάπη, τον Ολυμπιακό και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Βέβαια, το σκηνικό άλλαξε έξι χρόνια αργότερα, αφού ήταν αυτός ο οποίος έμελλε να… πληγώσει την Φενέρ πέρυσι στη δεύτερη θητεία του φορώντας τα «ερυθρόλευκα», με buzzer beater τρίποντο, ή αν προτιμάτε βάζοντας το σουτ της… ζωής του, στην σειρά των play offs της EuroLeague κάνοντας το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τότε, παρά την ένταση της στιγμής μετά από το «επικό» σουτ δεδομένης και της σπουδαιότητάς του, ο Σλούκας βρήκε την ψυχική ισορροπία και την αυτοσυγκράτηση, να βγει στο παρκέ και να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της Φενέρ, που είχε μόλις πληγώσει, ενώ δεν παρέλειψε να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της πρώην ομάδας του και να τους χαιρετήσει.

Ακόμα κι όταν άφησε την Τουρκία για να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, η αποχώρηση του έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δείχνοντας πως η σχέση του 33χρονου γκαρντ με την ομάδα, που του… χάρισε την τελευταία του ευρωπαϊκή διάκριση, δε μπορεί να «σπάσει» εύκολα.

Κι όμως το γυαλί… ράγισε και το αν θα ξανακολλήσει είναι κάτι που μοιάζει αδύνατο. Όταν το καλοκαίρι που πέρασε, το μέλλον του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό φαινόταν αβέβαιο, η Φενέρμπαχτσε ήταν η ομάδα που έδειχνε να τον περιμένει με ανοιχτές… αγκάλες, με το σενάριο της επιστροφής του στα τουρκικά εδάφη να είναι το επικρατέστερο.

Εκεί εμφανίστηκε το «Τριφύλλι», για να κάνει το… μπαμ στα ευρωπαϊκά δεδομένα ταράζοντας για τα καλά τα… νερά της EuroLeague. Η πίεση και η θέληση που έδειξε ο Παναθηναϊκός στον Θεσσαλονικιό γκαρντ ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη με τον ίδιο να είναι αδύνατο να μην ενδώσει σ’ αυτή.

Αυτό ήταν μάλιστα και το... δυσάρεστο τέλος αυτής της ιστορίας. Το «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό, για να υπογράψει ο Σλούκας με τον «αιώνιο» αντίπαλο, πυροδότησε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων. Οι Πειραιώτες έδειξαν να έχουν αφήσει στο παρελθόν τις ένδοξες στιγμές που έζησαν με τον Έλληνα διεθνή (κατάκτηση EuroLeague back to back) με το μυαλό τους να βρίσκεται στο πώς θα τον… υποδεχτούν στο ΣΕΦ, όταν εκείνος θα φοράει τα «πράσινα».

3986574.jpg

Πριν προλάβουν οι «ερυθρόλευκοι» να τον… καλωσορίσουν θερμά στο σπίτι τους, οι φίλοι της Φενέρμπαχτσε φρόντισαν να καταστίσουν φανερό πως ούτε στην τουρκική έδρα είναι καλοδεχούμενος.

Φαίνεται πως είχαν επενδύσει στην ενδεχόμενη επιστροφή του Έλληνα γκαρντ, οπότε όταν τον… άρπαξε το «Τριφύλλι», δημιουργήθηκε… ρωγμή στις σχέσεις με την πρώην ομάδα του.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο στην πρώτη επίσκεψη του Κώστα Σλούκα στην Κωνσταντινούπολη φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού όπου και ηττήθηκε από τη Φενέρ με 83-69 στην τρίτη στροφή της EuroLeague.

Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο «Σλούκι» μίλησε με κάποιον από το αντίπαλο… στρατόπεδο τραβώντας τα βλέμματα των οπαδών, που βρίσκονταν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να μην χάνουν την ευκαιρία να τον αποδοκιμάσουν έντονα.

 Ο Έλληνας γκαρντ φάνηκε αρκετά επηρεασμένος και δεν άφησε αναπάντητη αυτή την αντίδραση κάνοντας μια χαρακτηριστική χειρονομία προς τους φίλους της Φενέρ, για να δείξει πως δεν θα ξεχάσει αυτή την συμπεριφορά.

Αυτό θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το σημείο – καμπή στην αμοιβαία αγάπη που «έτρεφαν» ο Κώστας Σλούκας και η Φενέρμπαχτσε, αφού το να βλέπει ένας αθλητής τους οπαδούς μιας ομάδας (που ίσως γίνουν και δύο όταν πατήσει… παρκέ στο ΣΕΦ) που κάποτε τον λάτρευαν, τώρα να τον αποδοκιμάζουν τόσο έντονα, είναι κάτι μη διαχειρίσιμο που δύσκολα διορθώνεται.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0