Basket Talk

Αταμάν: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ»

Αταμάν: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ»

Ο έμπειρος με την Φενέρμπαχτσε, Εργκίν Αταμάν, μίλησε για τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού την Τρίτη (17/10).

Ο Εργκίν Αταμάν ανέλυσε τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

«Για πολλά χρόνια υπήρξε μία 'κόντρα' με τη Φενέρμπαχτσε, με τον κόσμο της δηλαδή, όχι με την ομάδα. Όμως, η ατμόσφαιρα εδώ είναι εξαιρετική. Είμαστε επαγγελματίες. Είναι δύσκολο να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο. Θυμάμαι τι είχε γίνει στους ημιτελικούς των playoffs με το τρίποντο του Ουίλ Κλάιμπερν, που μετά μας έφερε τον τίτλο. Έχω καλό ρεκόρ σε αυτό το γήπεδο. Κάποιες φορές οι ομάδες μου είχαν παίξει πολύ καλά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, είναι καλή ομάδα η Φενέρμπαχτσε.

Το πιο βασικό είναι να είμαστε ήρεμοι και να μην κάνουμε λάθη. Τα λάθη, ειδικά σε μία δύσκολη εκτός έδρας ατμόσφαιρα, είναι το χειρότερο πράγμα, γιατί δεν έχεις την ευκαιρία να παίξεις σωστή άμυνα και δέχεσαι τον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Σίγουρα, η Φενέρμπαχτσε θα παίξει επιθετική άμυνα και πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο χαρακτηριστικό. Στην επίθεση θέλω να είμαστε ήρεμοι και να βρούμε τα σωστά σουτ. Θα δούμε αν θα μπουν ή όχι, αλλά θέλω να μην κάνουμε λάθη και αυτό θα είναι κλειδί για το ματς.

Ειλικρινά, υπάρχει αρκετός 'θόρυβος' για τους τραυματισμούς. Στην προετοιμασία είχαμε μόνο τον τραυματισμό του Βιλντόσα στο τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος και ήμασταν έτοιμοι. Αμέσως μετά ήρθαν οι τραυματισμοί του Παπαπέτρου και του Μήτογλου και μας κόστισαν, μας έκαναν ζημιά στο ροτέισιον. Στα δύο τελευταία ματς δεν είχαμε τον Σλούκα. Κόντρα στην Μπάγερν ο Παπαπέτρου έπαιξε, αλλά τώρα είναι ξανά εκτός. Δεν είναι κάτι καλό, δεν μου αρέσει.

Αν δεν ήμασταν μια νέα ομάδα θα ήταν πιο εύκολο να βρούμε λύσεις. Όμως, είμαστε μια νέα ομάδα, τρέχουμε ένα νέο σύστημα, προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Σε κάθε ματς κάνουμε αλλαγές στο ρόστερ και αυτό μας πληγώνει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ. Η σεζόν στην EuroLeague είναι μεγάλη και θα πρέπει να βρούμε νίκες», ανέφερε αναλυτικά ο τούρκος τεχνικός.

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0