Basket Talk

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το απόγευμα των… ρεκόρ για Μπαρτζώκα, Λαρεντζάκη και Φλιώνη! (video)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το απόγευμα των… ρεκόρ για Μπαρτζώκα, Λαρεντζάκη και Φλιώνη! (video)

Ο Ολυμπιακός «κόπιασε» πολύ, αλλά πήρε το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League κόντρα στην ΑΕΚ σε μία βραδιά που αριθμοί… μιλούν από μόνοι τους.

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει… δύσκολα στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής, αλλά στο τέλος «λύγισε» με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μία νίκη ψυχολογίας δεδομένης της δύσκολης εβδομάδας που ακολουθεί.

Ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με θετικό αποτέλεσμα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο 3ος προπονητής σε νίκες στην ιστορία των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε την 123η νίκη του καθήμενος στον πάγκο της ομάδας για λογαριασμό της Basket League ξεπερνώντας τον Σφαιρόπουλο που σταμάτησε στις 122.

Χρειάζεται παράλληλα ακόμη τρία παιχνίδια για να τον προσπεράσει και στη λίστα όλων των αγώνων στον πάγκο του Ολυμπιακού, αφού ο Μπαρτζώκας μετρά 134, ενώ ο Σφαιρόπουλος σταμάτησε στις 136 νίκες.

Ο 3ος πολυνίκης προπονητής των «ερυθρόλευκων» έχει μπροστά του και στις δύο λίστες δύο θρύλους της ομάδας για να προσπεράσει. Μπροστά του στην πρώτη θέση βρίσκεται ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του μπάσκετ, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο «ξανθός» είχε σημειώσει 146 νίκες όσο καθόταν στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού και ο Ίβκοβιτς 145.

Το απόγευμα της Κυριακής (15/10) ήταν ξεχωριστό και για άλλη μία παρουσία των Πειραιωτών, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο 30χρονος φόργουορντ με τους 14 πόντους και τις 2 ασίστ που σημείωσε κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» άγγιξε τους 2000 πόντους και τις 500+ ασίστ στην καριέρα του πραγματοποιώντας ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα.

Ο μπασκετμπολίστας που έχει… λάμψει από νωρίς την φετινή σεζόν, ο Άλεκ Πίτερς, ή αλλιώς ο «άσος» στο… μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο μόνος αλάνθαστος παίκτης με πάνω από 15 πόντους στο πέρας και των δύο αγωνιστικών, ενώ μάλιστα με τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του.

Φυσικά, από τη λίστα των προσώπων που ξεχώρισαν από το ντέρμπι της αγωνιστικής δε θα μπορούσε να λείπει και ο αρχηγός της Ένωσης, ο Δημήτρης Φλιώνης.


Ο 26χρονος γκαρντ της ΑΕΚ μοιράζοντας 9 ασίστ στους συμπαίκτες του στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας, ενώ μπήκε κι εκείνος με την σειρά του στη λίστα των «100άρηδων» πασέρ πραγματοποιώντας έτσι την τέταρτη καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής στην σεζόν που διανύουμε.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0