Basket Talk

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 79-71: Μετά κόπων και... απουσιών, λύγισε τη «Βασίλισσα» και τώρα διαβολοβδομάδα! (video)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 79-71: Μετά κόπων και... απουσιών, λύγισε τη «Βασίλισσα» και τώρα διαβολοβδομάδα! (video)
H AEK αν κι έδειχνε πως ήταν «πολύ σκληρή για να πεθάνει» στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, δεν άντεξε ως το τέλος και απώλεσε τις ελπίδες της για το διπλό (79-71).

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο ΣΕΦ που ήταν κεκλεισμένων των θυρών, την ΑΕΚ για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League.

Οι Πειραιώτες με σαφείς απουσίες προσπάθησαν να κυλήσει το ματς όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα» δεδομένης της… διαβολοβδομάδας που ακολουθεί στην EuroLeague, ενώ η Ένωση έχοντας στο μυαλό την πρεμιέρα του Basketball Champions League, έκανε ένα κακό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας υποπέσει σε πολλά λάθη.

Με τον Μιλουτίνοφ στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το κεφάλι τους ήσυχο (14-8), οπότε η ΑΕΚ επιστράτευσε  τους Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Καμπενγκέλε για να φτάσει την απόσταση στη μία κατοχή (26-24).

Μετά την ανάπαυλα, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τον ρυθμό τους φτάνοντας μία ανάσα από την ισοφάριση (41-40). Ο Κουζμίνσκας είναι αυτός που προκαλούσε… πονοκέφαλο στην πρώην ομάδα του, όταν μάλιστα και με τρίποντό του έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο ματς (46-47).

Για ακόμη μία φορά ο Άλεκ Πίτερς ήταν αυτός που πήρε τον Ολυμπιακό στις… πλάτες του σημειώνοντας 16 πόντους προσπαθώντας να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του που άγγιξε και το +11 (65-54).

Η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω και με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Όμηρο Νετζήπογλου έκανε ένα σερί 0-11 που την οδήγησε στην ισοφάριση (65-65).

Τα τελευταία λεπτά της κρίσιμης τέταρτης περιόδου εξελίχθηκαν σε πραγματικό ντέρμπι, όμως δύο τρίποντα από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Τόμας Γουόκαπ μαζί με την αστοχία από τους ΜακΡέι και Κουζμίνσκας ήταν  αρκετά για να βρεθούν γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» στο +6 (75-69) το οποίο με… συνοπτικές διαδικασίες έγινε +10 (79-69) για να γραφτεί το τελικό 79-71.




Τα δεκάλεπτα: 16-12, 36-33, 59-54, 79-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0