Basket Talk

Περιστέρι – Παναθηναϊκός 64-66: Ήταν ξανά… κόλαση, αλλά τώρα επέστρεψε με «ήρωα» Γκριγκόνις! (video)

Περιστέρι – Παναθηναϊκός 64-66: Ήταν ξανά… κόλαση, αλλά τώρα επέστρεψε με «ήρωα» Γκριγκόνις! (video)

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε… σκούρα κόντρα στους «καμικάζι» του Βασίλη Σπανούλη. Φέτος, όμως, έφυγε με τη νίκη από το Περιστέρι (14/10, 64-66), με τον Γκριγκόνις να «μιλά» την κρίσιμη στιγμή και τον Λεσόρ να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι!

Σε επικίνδυνη… αποστολή εξελίχθηκε για άλλη μία φορά η «έξοδος» του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι! Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κρατούσε το ροζ φύλλο αγώνα στα χέρια της για τρία δεκάλεπτα, είχε βρεθεί ακόμα και στο +19, όμως κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή του ο Μάριους Γκριγκόνις, βάζοντας την «υπογραφή» του στη νίκη των «πρασίνων» (14/10, 64-66), για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Ο Λιθουανός ήταν φοβερός, πέτυχε 20 πόντους, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (16π.), για να έρθει στο φινάλε ο Λεσόρ και να χαρίσει τη νίκη στο «τριφύλλι», με καλάθι από… χρυσάφι!


Το Περιστέρι μπήκε στο παρκέ με το… μαχαίρι στα δόντια! Έδειξε διατεθειμένο να κερδίσει κάθε «μάχη» και η αλήθεια είναι πως αυτό αποτυπώθηκε και στο παιχνίδι. Με το σκορ να παραμένει αρκετά χαμηλά στο πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη το εκμεταλλεύτηκε, για να αποκτήσει ισχνό προβάδισμα (13-11).


Από εκεί και πέρα, όμως, πάτησε… γκάζι. Δεν άφηνε καμία ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, «κεραυνοβολούσε» από παντού και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Μάλιστα, την διατήρησε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα, όπου πήγε με προβάδισμα 12 πόντων (36-24) απέναντι στους «πράσινους»!


Γκριγκόνις
και Καλαϊτζάκης αποτέλεσαν τους «X-Factors» του Εργκίν Αταμάν στην επανέναρξη. «Συνδέθηκαν» με ευκολία με το αντίπαλο καλάθι και έτσι ο Παναθηναϊκός, μετά από αρκετή ώρα, έριξε ξανά την απόσταση από το Περιστέρι κάτω από τους δέκα. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ υπέρ των γηπεδούχων στο 55-46.


Στο τελευταίο μέρος, o Λιθουανός συνέχισε να… πυροβολεί και με τον Γκραντ να στέκεται στο πλάι του, οι «πράσινοι» έφτασαν στο -3 (62-59) στα 4’27’’ πριν το φινάλε. Ο Γκριγκόνις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και με goal-foul στα 1’20’’ έφερε το ματς σε ισορροπία (64-64), για να ακολουθήσει το «χρυσό» καλάθι του Λεσόρ στα 7’’, που χάρισε τη νίκη στους «πράσινους».


Τα δεκάλεπτα:
13-11, 36-24, 55-46, 64-66

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0