Basket Talk

Οι «πληγές» του Ολυμπιακού, το εν δημιουργία παζλ του Παναθηναϊκού κι η EuroLeague που δεν… περιμένει κανέναν (video)

Οι «πληγές» του Ολυμπιακού, το εν δημιουργία παζλ του Παναθηναϊκού κι η EuroLeague που δεν… περιμένει κανέναν (video)

Στην EuroLeague περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει… μισός, ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνει τα «πατήματά» του, όμως αμφότεροι πρέπει να βρουν τις λύσεις στα προβλήματά τους άμεσα, εάν θέλουν να κάνουν το 2/2 στην πρώτη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί.

Αρχή σεζόν είπατε; Καμία σημασία δεν έχει! Στην EuroLeague δεν υπάρχουν ποτέ περιθώρια για… χαμένα παιχνίδια, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται μια ομάδα, που στοχεύει στα playoffs. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με το πέρας της 2ης αγωνιστικής, έχουν το ίδιο ρεκόρ (1-1) και ετοιμάζονται για την πρώτη τους διαβολοβδομάδα στη νέα χρονιά.

Οι «οιωνοί» δεν είναι και οι καλύτεροι δυνατοί. Για διαφορετικούς λόγους για τον κάθε «αιώνιο» αντίπαλο. Ας ξεκινήσουμε με τους Πειραιώτες. Μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας «ξέσπασε» αναφερόμενος στα πολλά παιχνίδια που καλείται να δώσει η ομάδα του, σε λίγες μόνο μέρες.

Βλέποντάς τα αναλυτικά, παρατηρούμε ότι μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συμμετάσχει σε πέντε αναμετρήσεις! Η μία έχει ήδη φύγει, καθώς ήταν το ματς με τους «μπλαουγκράνα». Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ΑΕΚ (15/10) στο ΣΕΦ, το ταξίδι στο Μιλάνο (17/10), το εντός έδρας παιχνίδι με την Παρτιζάν (19/10), αλλά και την επίσκεψη στη Ρόδο (22/10).

Μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τραυματισμών που έχει. Σίκμα και ΜακΚίσικ έχουν τεθεί νοκ-άουτ, ο Γκος συνεχίζει να παραμένει αμφίβολος, ενώ ο Φαλ μόλις επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100%. Στην εβδομάδα που έρχεται πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν το 2/2, ώστε να μην… διπλασιάσουν (ή τριπλασιάσουν) από τόσο νωρίς τις ήττες τους.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει με τη σειρά του τα δικά του θέματα τραυματισμών (Σλούκας, Μήτογλου). Το κυριότερο μέλημα του Εργκίν Αταμάν, όμως, είναι να κάνει την ομάδα του να «ρολάρει».

Το φετινό καλοκαίρι οι «πράσινοι» άλλαξαν εξ ολοκλήρου, με μοναδικό σκοπό να επιστρέψουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πολλά νέα πρόσωπα, που όμως χρειάζονται χρόνο ώστε να αποκτήσουν «χημεία» στο παρκέ. Κάτι που στην EuroLeague θεωρείται… πολυτέλεια!

Το «τριφύλλι» έχει επίσης τον δικό του… Γολγοθά την εβδομάδα που ακολουθεί. Η αρχή γίνεται για την Basket League κόντρα στο Περιστέρι (14/10, 20:15), ενώ εν συνεχεία θα ταξιδέψει στην Τουρκία για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε (17/10). Έπειτα, υποδέχεται κατά σειρά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (20/10) και το Λαύριο (23/10).

Όπως και ο Ολυμπιακός, δεν θα ήθελε άλλα «στραβοπατήματα» σε αυτές τις πρώτες στροφές της EuroLeague. Όταν στοχεύεις στα playoffs άλλωστε, δεν μπορείς να αφήσεις κανένα ματς. Θα μπορέσουν οι δύο προπονητές να κρατήσουν σταθερό το «τιμόνι» της ομάδας τους, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες; Σε μία εβδομάδα η απάντηση θα έχει δοθεί.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού την ερχόμενη εβδομάδα:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ (15/10)

Μιλάνο – Ολυμπιακός (17/10)

Ολυμπιακός – Παρτίζαν (19/10)

Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός (22/10)

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού την ερχόμενη εβδομάδα:

Περιστέρι – Παναθηναϊκός (14/10)

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός (17/10)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ (20/10)

Παναθηναϊκός – Λαύριο (23/10)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0