Basket Talk

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 68-77: «Πληγώθηκε» από τις απουσίες του και ξέμεινε από... δυνάμεις στο φινάλε (video)

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 68-77: «Πληγώθηκε» από τις απουσίες του και ξέμεινε από... δυνάμεις στο φινάλε (video)

Σε αναμέτρηση για γερά… νεύρα εξελίχθηκε ο αγώνας του Ολυμπιακού απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο Παλαιό Φάληρο με τους «ερυθρόλευκους» να βλέπουν τη νίκη να… ξεγλιστράει μέσα από τα χέρια τους (68-77).

Στο κατάμεστο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη στροφή της EuroLeague μετά από το «διπλό» στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν πιο «ζεστοί» την αναμέτρηση με τη βοήθεια του Νίκολα Κάλινιτς δίνοντας έμφαση στην άμυνα με τους «ερυθρόλευκους» να υποκύπτουν σε λάθη αδυνατώντας να βρουν ρυθμό.

Με 3/3 τρίποντα από τον… καυτό Αμπρίνες, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε γρήγορα στο +15 κάνοντας εξαιρετικό παιχνίδι (20-35).

Με τη βοήθεια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι Πειραιώτες «ροκάνισαν» τη διαφορά ξεσηκώνοντας τους φίλους του Ολυμπιακού που θέλησαν να δώσουν ώθηση στην ομάδα. Έτσι κι έγινε, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έδειξε πριν το ημίχρονο, ότι ακόμη και στην κακή της μέρα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να δείξει το μέταλλό της.

Μετά την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν ακόμη πιο αποφασισμένοι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το «μεγάλο» σουτ του Αϊζάια Κάνααν για 42-42. Ο Αμερικανός γκαρντ τα έδινε… όλα σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο με αποκορύφωμα να βάλει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (44-42).

Η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε από το «ξέσπασμα» των Πειραιωτών και έτρεξε ένα σερί 0-8 για να περάσει ξανά μπροστά (47-50). Με τον Μιχάλη Λούντζη από τα 6.75 επήλθε ακόμη μία ανατροπή (52-50) με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το τέμπο του αγώνα δεν άλλαξε. Τα νεύρα, το σκληρό παιχνίδι και οι εναλλαγές στο σκορ ήταν οι πρωταγωνιστές. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Τόμας Γουόκαπ που δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει μέχρι εκείνη την στιγμή, εμφανίστηκε όταν έπρεπε κάνοντας το step up για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δίνοντάς της προβάδισμα 5 πόντων (64-59).

Οι Καταλανοί ήταν πολύ σκληροί για να... πεθάνουν και μ' ένα σερί 0-10 πέρασαν μπροστά (66-69) δύο λεπτά πριν το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 34-40, 54-56, 68-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0