Basket Talk

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 78-71: Η παράδοση διατηρήθηκε με «προστάτη» Μαντζούκα! (video)

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 78-71: Η παράδοση διατηρήθηκε με «προστάτη» Μαντζούκα! (video)
Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να αποτελεί τον απόλυτο «x-factor» του Παναθηναϊκού, το «Τριφύλλι» κράτησε την παράδοση κόντρα στη Μπάγερν και τον Πάμπλο Λάσο επικρατώντας με 78-71.
Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Μπάγερν για τη δεύτερη στροφή της EuroLeague στο ΟΑΚΑ. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις η έδρα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο, αφού δεν έχει «σπάσει» ποτέ παρά μόνο μία φορά στο Μόναχο. Το… αλώβητο «σπίτι» του «Τριφυλλιού» διατηρήθηκε για ακόμη μια φορά με προστάτη τον νεαρό Λευτέρη Μανζτούκα που χάρισε την πρώτη νίκη στην ομάδα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φέτος.

Το ίδιο στατιστικό επιβεβαιώνεται κι αν… απομονώσουμε τον Πάμπλο Λάσο στα χρόνια του στη «Βασίλισσα», Ρεάλ Μαδρίτης, κόντρα στους «πράσινους», όπου στα παιχνίδια που ο Ισπανός τεχνικός έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό επικρατεί η απόλυτη… ισορροπία! Βέβαια, αυτό συνέβαινε μέχρι και σήμερα, αφού πλέον η... ζυγαριά έγειρε ξεκάθαρα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Το ματς

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα προς το μέρος της. Ένα σερί 10-0 κι ένας «καυτός» Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν αρκετά για να ξεσηκωθεί το Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Το σερί είπε να σπάσει ο συνήθης «ύποπτος», Αντρέας Ομπστ, με 5 συνεχόμενους πόντους, όμως εκεί ήρθε ο… πυραυκλοκίνητος, Ματίας Λεσόρ, που είπε να κάνει μερικές… πτήσεις ισοπεδώνοντας την αντίπαλη ρακέτα φτάνοντας τους «πράσινους» σε double score (23-11).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο με την εντυπωσιακή άμυνά τους , όμως ο Λεάντρο Μπολμάρο για την παρέα του Πάμπλο Λάσο, είπε να τους βάλει δύσκολα. Τα συνεχή λάθη του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τον «ζεστό» Μπολμάρο των 17 πόντων έφτασαν τη Μπάγερν να πλησιάσει στο -4 (32-28). Ο Λευτέρης Μαντζούκας με buzzer beater τρίποντο έδωσε… ανάσα στην ομάδα του λίγο πριν την ανάπαυλα.

Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, το «Τριφύλλι» με τη βοήθεια των Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ έφτασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (47-37). Με 7 συνεχόμενους πόντους από τον Νιλς Γκιφάι, η Μπάγερν «ροκάνισε» το προβάδισμα του Παναθηναϊκού φτάνοντας στο… καλάθι (50-48).

Η «μάχη» δόθηκε στην τελευταία και καθοριστική περίοδο. Ξανά ο Μαντζούκας ήταν ο παίκτης που έβγαλε από τη δύσκολη θέση τους «πράσινους» με εύστοχο σουτ από τα 6.75 με το ΟΑΚΑ να είναι στο πόδι για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και δεν σταμάτησε εκεί! Ευστοχώντας από την περιφέρεια για ακόμη μία φορά και με τον Τζέριαν Γκραντ να ακολουθεί στο ίδιο τέμπο, ο Παναθηναϊκός πήρε την διψήφια διαφορά που χρειαζόταν λίγο πριν το τέλος (72-59), που οδήγησε και τους γηπεδούχους στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 37-30, 54-48, 78-71

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0