Basket Talk

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 78-88: Πρεμιέρα για... γερά στομάχια με «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στην παράταση! (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 78-88: Πρεμιέρα για... γερά στομάχια με «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στην παράταση! (video)
Σε παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς εξελίχθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague που δεν έλεγε να τελειώσει. Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 78-88 στην παράταση κυριαρχώντας κατά κράτος στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Η πρώτη αγωνιστική της EuroLeague είχε ντέρμπι… αιωνίων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην έδρα του «Τριφυλλιού» σ’ ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμά του θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία των δύο ομάδων στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο μεν Παναθηναϊκός ήθελε να αφήσει πίσω του τη «μαύρη» βραδιά στον τελικό του Super Cup της Ρόδου δείχνοντας πως παρά την ριζική του αλλαγή έχει βρει τον ρυθμό του. Ο Ολυμπιακός δε, ήθελε να αποδείξει πως παραμένει η ίδια δεμένη ομάδα της περασμένης σεζόν.

Με ένταση και πολλή ενέργεια, όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε η αναμέτρηση των «αιωνίων» στο… καυτό ΟΑΚΑ που στο πρώτο δεκάλεπτο έμοιαζε να έχει εξελιχθεί σε «μάχη» μεταξύ ψηλών. Ο εκρηκτικός Μπαλτσεροφσκι έχοντας σκοράρει με όλους τους πιθανούς τρόπους έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό (15-16).

Στο αντίπαλο δέος, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με καλάθι και φάουλ «εκβιάζοντας» παράλληλα τα φάουλ των αντιπάλων πλήγωνε τους «πράσινους» με την σημαντική βοήθεια του Άλεκ Πίτερς.

Η δεύτερη περίοδος βάφτηκε με χρώμα… πράσινο, αφού ο Ματίας Λεσόρ έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό που επιστράτευσε το ύψος του από τα πρώτα λεπτά κάνοντας το 28-27.

Εκεί ήρθε ο Κώστας Σλούκας με το εκπληκτικό του «κρεσέντο» των 13 πόντων για να πληγώσει την πρώην ομάδα του, αφού ο Ολυμπιακός αδυνατούσε φανερά να βρει ρυθμό και φαινόταν επηρεασμένος και από το αντιαθλητικό φάουλ του Σακίλ ΜακΚίσικ.

Μετά την ανάπαυλα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα φάνηκε πως έβρισκε ρυθμό από την περιφέρεια με τους Αϊζάια Κάνααν και Τόμας Γουόκαπ. Η παρέα του Εργκίν Αταμάν, όμως, διατήρησε την υπεροχή της με κορυφαίους τους Λεσόρ και Βιλντόζα, για να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά 7 πόντων (59-52).

Η τελευταία περίοδος ήταν ακατάλληλη για… καρδιακούς, αφού το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια. Ο ΓουίλιαμςΓκος ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τους «ευθρόλευκους» που έτρεχαν ένα σερί 0-10 ανατρέποντας το προβάδισμα του Παναθηναϊκού με σουτ από τα 6.75 για το 59-62.

Η λύση δόθηκε από τον συνήθη ύποπτο, Κώστα Σλούκα με τον Ματίας Λεσόρ να το συμπληρώνει με φοβερό κάρφωμα για το 66-63. Γκος, Γουόκαπ και Γκριγκόνις πυροβολούσαν εκατέρωθεν με τρίποντα με το σκορ να βρίσκεται ισόπαλο μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Ο Κάνααν με σουτ από την περιφέρεια έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό στον έξτρα χρόνο με τον Μιλουτίνοφ να τον ακολουθεί για το 74-79 στο 43'. Από εκεί κι έπειτα η κατάσταση είχε πάρει τον δρόμο της, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στην EuroLeague, παίρνοντας τη νίκη στο ντέρμπι των... αιωνίων.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74, 78-88(παρ.)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0