Basket Talk

Ελληνικό Clásico είπατε; EuroLeague ετοιμάσου, ο νέος Παναθηναϊκός κόντρα στον «μετά-Βεζένκοφ» Ολυμπιακό! (video)

Ελληνικό Clásico είπατε; EuroLeague ετοιμάσου, ο νέος Παναθηναϊκός κόντρα στον «μετά-Βεζένκοφ» Ολυμπιακό! (video)
Ο «διψασμένος» Παναθηναϊκός υποδέχεται τον πιο έτοιμο Ολυμπιακό μπροστά στους φιλάθλους του για το… ποδαρικό στην EuroLeague με τους δύο «αιώνιους» να ψάχνουν τη νίκη που θα τους δώσει ψυχολογία στην πρεμιέρα!
Σχετικά Άρθρα

Με ντέρμπι… φωτιά ξεκινούν οι υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στην EuroLeague, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική την Παρασκευή (06/10, 21:15).

Οι δυο τους συναντήθηκαν και στον τελικό του Super Cup της Ρόδου με τους «ερυθρόλευκους» να κατατροπώνουν την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και να παίρνουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με 75-51.

Οι «πράσινοι» έχουν υποστεί ολική… αναδόμηση την φετινή σεζόν, αφού πέρα από τον δύο φορές πρωταθλητή EuroLeague που κάθεται στην άκρη του πάγκου τους, αποτελούνται πλέον από πρωτοκλασάτους παίκτες από το πάνω… ράφι.

Στο άκουσμα της άφιξης του Εργκίν Αταμάν για να πάρει το «τιμόνι» της ομάδας, οι φίλοι του «Τριφυλλιού» ενθουσιάστηκαν και δικαίως, αφού ο Τούρκος τεχνικός έχει αποδείξει περίτρανα κι από την θητεία του στην Αναντολού Εφές με τις δύο κατακτήσεις back to back (2021, 2022), ότι γνωρίζει την «συνταγή» της επιτυχίας.

Φυσικά και το όνομα που τάραξε τις ισορροπίες τόσο μεταξύ των «αιώνιων» αντιπάλων αλλά και στο γενικότερο ευρωπαϊκό πλάνο ήταν με διαφορά αυτό του Κώστα Σλούκα. Η μεταγραφή του 33χρονου γκαρντ από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό πρωταγωνίστησε την φετινή off season κι έφερε τα πάνω - κάτω τόσο στην EuroLeague, όσο και στο πρωτάθλημα.

sloukas_2.jpg

Μαζί με τον Σλούκα παρατάσσονται μια σειρά νεοαποκτηθέντων παικτών αστείρευτου ταλέντου και ποιότητας, όπως ο «Χολιγουντιανός» NBAer, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο αθλητικός σέντερ από την Παρτίζαν, Ματίας Λεσόρ και ο καθοριστικός γκαρντ Λούκα Βιλντόζα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν πολύ δύσκολο δρόμο με απώτερο στόχο να γίνει ομάδα. Τα μεμονωμένα συστάτικά του σίγουρα ξεχωρίζουν απλώς χρειάζεται να βρεθεί ο τρόπος, ώστε όλα αυτά να «δέσουν».

παο_1.jpg

Στην πρώτη τους προσπάθεια να αποδείξουν στην Ευρώπη πως οι κινήσεις του απέδωσαν… καρπούς, οι «πράσινοι» θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο τους και θέλουν να πάρουν το προβάδισμα ψυχολογίας. Βέβαια, έχουν να αντιμετωπίσουν τις απουσίες του Ντίνου Μήτογλου λόγω θλάσης και του Ιωάννη Παπαπέτρου εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα μετά την κατάκτηση του Super Cup, αλλά και λόγω του εκπληκτικού ρεκόρ που κρατάει απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο με 17 νίκες σε 18 μεταξύ τους αναμετρήσεις σε Euroleague, Basket League, Κύπελλο Ελλάδας και Super Cup.

d_osfp-900x650_1.jpg

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει διατηρήσει ένα μεγάλο μέρος του βασικού της κορμού που την οδήγησε στην επιτυχία που για τρία δευτερόλεπτα δεν κατοχυρώθηκε κα με τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Σίγουρα η φυγή του Κώστα Σλούκα και η απόφασή του να ντυθεί στα «πράσινα» σόκαρε το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο που όμως έχει αποδείξει ήδη πως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι ούσα δεμένη ομάδα.

Η μεγαλύτερη απώλεια των Πειραιωτών ακούει στο όνομα, Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της περασμένης σεζόν στην EuroLeague αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αφήνοντας ένα αναντικατάστατο «κενό» στον Ολυμπιακό, που όμως έχει τα… φόντα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Παρά την αποχώρηση του Βούλγαρου φόργουορντ, οι Πειραιώτες έκαναν σημαντικές κινήσεις, όπως με τον «επαναπατρισμό» του Νίκολα Μιλουτίνοφ που φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο εκπροσωπώντας την Σερβία και επέστρεψε στο Λιμάνι δίπλα στον φίλο του και αρχηγό Κώστα Παπανικολάου.

Οι προσθήκες των Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις ήρθαν για να δώσουν το… κάτι παραπάνω στην παρέα του καλύτερου προπονητή της περσινής χρονιάς στην EuroLeague, Γιώργου Μπαρτζώκα, που φιλοδοξεί να ξαναφτάσει σ’ ένα ακόμη Final-4.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον καθοριστικό στα ντέρμπι, Μουσταφά Φαλ, ενόψει της πρεμιέρας, ενώ αμφίβολος παρουσιάζεται και ο Μπραζντέικις που δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των «αιωνίων», Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα ριχτούν στη… μάχη για να πάρουν μία νίκη που θα λειτουργήσει σίγουρα ως τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0