Basket Talk

Ο Σπανούλης ολοκληρώνει το... παζλ του 2005, για την επιστροφή της Εθνικής σε μεγάλες βραδιές!

Ο Σπανούλης ολοκληρώνει το... παζλ του 2005, για την επιστροφή της Εθνικής σε μεγάλες βραδιές!

Το «χρυσό» παρεάκι του 2005 ξαναέσμιξε στην ΕΟΚ μετά και τον ρόλο προπονητή που ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης στην Εθνική ομάδα. Μία επανένωση γεμάτη συμβολισμούς που προμηνύει σπουδαίο μέλλον!

O Βασίλης Σπανούλης ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μέχρι και το 2025 αποτελώντας πιστό στρατιώτη της «επίσημης αγαπημένης» από το 2004, όταν και πρωτοφόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ένα χρόνο αργότερα, o 23χρονος τότε «Kill Bill» θα πανηγύριζε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι μαζί με τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά, Νίκο Ζήση, Γιάννη Μπουρούση, Δήμο Ντικούδη, Αντώνη Φώτση, Κώστα Τσαρτσαρή, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Νίκο Χατζηβρέττα και Μιχάλη Κακιούζη.

Μία στιγμή που έχει μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ με παίκτες δεμένους σαν οικογένεια που όλοι έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» στον δρόμο προς την επιτυχία υπό την καθοδήγηση φυσικά του «Δράκου», Παναγιώτη Γιαννάκη.

6b1b4-eurobasket-2005-ellada.jpg

Τα… προπονητικά ηνία πλέον της Εθνικής ομάδας ανήκουν στον Βασίλη Σπανούλη. Έναν «άγουρο» προπονητή μεν, φιλόδοξο και ήδη πετυχημένο δε που αποτελεί πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για τους νεότερους.

Η ανάληψη αυτής της ευθύνης, δηλαδή του «τιμονιού» της γαλανόλευκης έχει κι ένα άλλο αποτέλεσμα. Η «χρυσή» ομάδα του ευρωπαϊκού του 2005 επανενώνεται για χάρη της ΕΟΚ.

5987592.jpg

Ήδη, ο Δήμος Ντικούδης εκτελεί χρέη υπεύθυνου Εθνικών Ομάδων και ο Νίκος Ζήσης έχει αναλάβει τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Δημήτρης Διαμαντίδης, έχει ρόλο συμβούλου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ελληνικής ομοσπονδίας και στις εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών παρέα με τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Φυσικά και ο πρωταγωνιστής του έπους της Σαϊτάμα το 2006, όταν η Εθνική έστειλε στο… καναβάτσο την Team USΑ, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, έχει με την σειρά του τον δικό του ρόλο στην ΕΟΚ.

5987579.jpg

Με την έλευση, λοιπόν, του «Kill Bill» ολοκληρώνεται η πεντάδα που μπορεί να μην είναι ενεργή πλέον στα παρκέ, αλλά θα φροντίσει για να βιώσει ξανά η «επίσημη αγαπημένη» τις δόξες του παρελθόντος.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0