Basket Talk

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-77: «Πράσινη» κυριαρχία και τελικός με ντέρμπι… αιωνίων! (video)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-77: «Πράσινη» κυριαρχία και τελικός με ντέρμπι… αιωνίων! (video)

Ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό του Super Cup  βρήκε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν νικήτρια με 64-77 που ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

O δεύτερος ημιτελικός του Super Cup που διεξάγεται στην Ρόδο έληξε με 64-77 υπέρ του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (30/09).

Για τους «πράσινους» ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Ματίας Λεσόρ ξεκίνησαν μ’ ένα εντυπωσιακό 0-7 σερί, όμως γρήγορα οι Θεσσαλονικείς μετέτρεψαν το παιχνίδι σε ντέρμπι με τον «ζεστό» Τζαμούνι ΜακΝίς των 19 πόντων (συνολικά) που πλήγωσαν τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πέρα από την αλτικότητα και την «έκρηξη» του Λεσόρ στηρίχθηκε σημαντικά στη δημιουργία του Κώστα Σλούκα που μετρούσε 6 ασίστ από νωρίς στο ματς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έφερε στα ίσα την αναμέτρηση (25-25 στο 14:30’) εκμεταλλευόμενος την άμυνά του κλείνοντας σημαντικά τον Παναθηναϊκό. Για το «Τριφύλλι» ο Κάιλ Γκάι με τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του για το 33-38.

Ο Παναθηναϊκός με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια έφτασε γρήγορα στο +10 (33-43), αλλά ο ΠΑΟΚ με τον ΜακΝίς πλησίασε ξανά στο 43-46.

 Οι «πράσινοι» βρήκαν τον τρόπο να φέρουν το παιχνίδι στα… μέτρα τους  ανοίγοντας το τέμπο επιθετικά ειδικά με τη βοήθεια του Γκάι με την διαφορά να φτάνει τους 20 πόντους (50-70).

H ομάδα του Εργκίν Αταμάν με 50% ευστοχία στο τρίποντα μετέτρεψε την τέταρτη περίοδο σε διαδικαστική με τον Ματίας Λεσόρ να πραγματοποιεί εκπληκτική βραδιά με 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-38, 50-70, 64-77

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0