Basket Talk

Αντετοκούνμπο - Λίλαρντ: «Σε θέλω, με θέλεις, γιατί δεν… παντρευόμαστε;» (video)

Αντετοκούνμπο - Λίλαρντ: «Σε θέλω, με θέλεις, γιατί δεν… παντρευόμαστε;» (video)
Και τελικά… παντρεύτηκαν! Μεταφορικά πάντα, αφού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ένωσαν την ανάγκη τους για πρωταθλητισμό και τον θαυμασμό του ενός στο πρόσωπο του άλλου στο «σπίτι» των Μιλγουόκι Μπακς αποτελώντας ίσως το ιδανικότερο ταίριασμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Τι κι αν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δήλωνε πως ο μόνος προορισμός για τον οποίο θα άφηνε τους Μπλέιζερς ήταν οι Χιτ; Όλα άλλαξαν εν μία νυκτί, όταν μπήκαν στο παιχνίδι διεκδίκησης του και οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο καταφέρνοντας να τον πείσουν να… μετακομίσει στο Μιλγουόκι.

«It’s Dame time» στους Μπακς λοιπόν, από ‘δω και στο εξής, αφού ο Λίλαρντ θα είναι μέλος του ρόστερ των «ελαφιών» αποτελώντας με σιγουριά την μεγαλύτερη και πιο σοκαριστική μεταγραφή της σεζόν μιας και ο προορισμός του 33χρονου γκαρντ ήταν κάτι που απασχολούσε επί μήνες τους φίλους της «πορτοκαλί θεάς».

Μπορεί το μεγάλο φαβορί να ήταν οι Μαϊάμι Χιτ όλο αυτό το διάστημα, μπορεί να μπήκαν και οι Ράπτορς στο… παιχνίδι, όμως η κατάληξη του εκρηκτικού σουτέρ στο Μιλγουόκι δεν είναι τόσο απρόσμενη όσο φαντάζεται κανείς.

Τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όσο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν έχουν διστάσει να εκφράσουν κατά καιρούς τον θαυμασμό και την εκτίμηση που έχουν ο ένας στον άλλον, με αποτέλεσμα αν ανατρέξει κανείς σε όλες τις δηλώσεις… λατρείας μεταξύ των δύο παικτών να φαίνεται ως λογική συνέπεια των πραγμάτων αυτή η εξέλιξη.

1310530242.jpg

Πόσο μάλλον, όταν και οι δύο παίκτες υπήρξαν ανά διαστήματα γεμάτοι αμφιβολίες για το αν είχαν την στήριξη που ήθελαν από την ομάδα τους και το ίδιο όραμα για πρωταθλητισμό. Ο γκαρντ των Μπλέιζερς το είχε δηλώσει από καιρό γι’ αυτό και το όνομά του πρωταγωνιστούσε στα πιο ενδιαφέροντα σενάρια μεταγραφών. Από την άλλη, ο Giannis, δημοσιοποίησε τον προβληματισμό του σχετικά με το αν οι Μπακς επιθυμούν να συνεχίσουν το κυνήγι κι ενός δεύτερου πρωταθλήματος.

«Στο τέλος της ημέρας είμαι νικητής. Θέλω να είμαι νικητής. Τα συμβόλαια, η φήμη και η βολή δε με απασχολούν. Αυτό που μετράει είναι το τρόπαιο», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιάννης.

Τελικά, οι Μπακς τον άκουσαν κι όλα εξελίχθηκαν ιδανικά, αφού έφεραν έναν παίκτη από το πάνω… ράφι να τον συνοδεύει και BN Sports συγκέντρωσε όλα τα… πειστήρια που αποδεικνύουν ότι αυτό το ταίριασμα μεταξύ των σταρ του NBA ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη!

Όλα φαίνονταν μάλλον γραφτό να συμβούν, αφού την περασμένη χρονιά ο Λίλαρντ μην έχοντας την παραμικρή ιδέα για το τι του επιφύλασσε το μέλλον, είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση στο Twitter πως ο παίκτης που θα επέλεγε να έχει στο πλευρό του για φτάσει στα play offs και στους τελικούς του NBA θα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Σαφώς και η απάντησή του έχει μεγάλη βάση μιας και ο «Greek Freak» ξέρει όσο κανείς άλλος να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ, έχει επιλεγεί δύο φορές ως ο πολυτιμότερος παίκτης και φυσικά ήταν πρωταθλητής στο NBA το 2021.

«Σαφώς και θα επέλεγα τον Giannis, ο τρόπος παιχνιδιού του κολακεύει τον δικό μου τρόπο», είχε πει χαρακτηριστικά ο 33χρονος γκαρντ.

Από τους Μπακς μέχρι σήμερα, έλειπε ο σκόρερ που θα πετύχαινε τα κρίσιμα καλάθια στους μεγάλους αγώνες. Όπως όλα δείχνουν τώρα τον βρήκαν στα μάτια του Ντέιμιαν Λίλαρντ, που ξέρει όσο κανείς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να «σκοτώνει» τους αντιπάλους του με τα buzzer beater τρίποντά του ή τα σουτ από το… logo. Δεν ονομάζεται εξάλλου άδικα και «logo Λίλαρντ»!

Στο All Star game του 2023 μάλιστα, ο Αντετοκούνμπο, όντας αρχηγός της μίας ομάδας, δήλωσε πως αν ήθελε έναν παίκτη για να «τελειώσει» το παιχνίδι αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον 33χρονο γκαρντ τον οποίο επέλεξε φυσικά πρώτο στην ομάδα του!

«Θέλω τον Λίλαρντ στην ομάδα μας. Τον πιστεύω. Θα είναι αυτός που θα κλείσει το παιχνίδι. Την χρονιά που κέρδισα (σ.σ. στο All Star) ήταν ο παίκτης που σούταρε τη μπάλα από το κέντρο του γηπέδου και την έβαλε στο καλάθι», τόνιζε από τα αποδυτήρια ο ηγέτης των Μπακς εξηγώντας τους λόγους που ήθελε τον Λίλαρντ στην ομάδα του.

Κάπως έτσι, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τους δύο παίκτες που επιθυμούσαν πάντα να συμπορευτούν. Θα το κάνουν στο Μιλγουόκι χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει παραστάσεις ο Giannis. Ήδη κιόλας αυτό το εκπληκτικό ταίριασμα έχει εκτοξεύσει τις πιθανότητες των Μπακς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στα ύψη! Και η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα…

Ευτυχία Οικονομίδου

Photo credits: Clutch Points

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0