Basket Talk

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 70-69: Με μπροστάρη τον Λεσόρ πήρε τον τίτλο κι ας έγινε... θρίλερ! (video)

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 70-69: Με μπροστάρη τον Λεσόρ πήρε τον τίτλο κι ας έγινε... θρίλερ! (video)
Δεν γινόταν να είναι άλλος ο νικητής από τον Παναθηναϊκό στο τουρνουά που διοργανώνει στο... σπίτι του για να τιμήσει την μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Έτσι κι έγινε, οι «πράσινοι» επικράτησαν της Αναντολού Εφές στον μεγάλο τελικό στον πόντο με 70-69 έχοντας τον Ματίας Λεσόρ σε εξαιρετική βραδιά!

Ο Εργκίν Αταμάν ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την… πρώην ομάδα του, την Αναντολού Εφές, με την οποία έχει δύο συνεχόμενες κατακτήσεις EuroLeague, και την... πλήγωσε στον τελικό του 5ου τουρνουά που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου και φέρει το όνομά του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρωταγωνιστές του… ανανεωμένου Παναθηναϊκού βίωσαν για ακόμη μία φορά την αποθέωση από τον κόσμο των «πράσινων» μόλις πάτησαν παρκέ στο ΟΑΚΑ. Είναι γεγονός πως οι φίλοι του «Τριφυλλιού» έχουν ενθουσιαστεί με τη νέα εικόνα της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός με τους Κάιλ Γκάι και Ματίας Λεσόρ «ζεστούς» έδειχνε πως ξεκινάει την αναμέτρηση πατώντας σταθερά στα… πόδια του. Η Εφές βρήκε τις απαντήσεις που ήθελε στα τρίποντα των Κλάιμπερν και Μπομπουά για να διατηρηθεί μια «ανάσα» μακριά από την ομάδα του Εργκίν Αταμάν (23-20).

Οι «πράσινοι» είχαν για όπλο τους την άμυνα κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Οδηγούσαν την Εφές συνεχώς σε λάθη και με το εκπληκτικό χουκ του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι έφτασαν το ματς σε διψήφια διαφορά (33-23 στο 15’). Με τον «καυτό» από τα 6.75 Κλάιμπερν η τούρκικη ομάδα ξαναπλησίασε λίγο πριν την ανάπαυλα.

Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια το «Τριφύλλι» κατάφερε γρήγορα να ξεφύγει στο 47-35 με back to back καλάθια από τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν χάρμα οφθαλμού τόσο αμυντικά όσο επιθετικά κάνοντας πραγματικά ό, τι ήθελες και στις δύο ρακέτες.



Η τούρκικη ομάδα κατάφερε με ένα γρήγορο 5-0 να «ροκανίσει» τη διαφορά όμως ο Κώστας Σλούκας πήρε κι αυτός σειρά στο... τρίποντο και με δύο συνεχόμενα διατήρησε τον Παναθηναϊκό στα «ύψη» (62-56)! Ο Ντέρεκ Γουίλις με εύστοχο σουτ από την περιφέρεια ήταν εκείνος που έφερε την ισορροπόα στην αναμέτρηση (63-63 στο 36').


O Κάιλ Γκάι ήταν αυτός που έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός με την τρίποντη... βόμβα του για το 66-63 με τον συνήθη «ύποπτο» Λεσόρ να ακολουθεί με άλλο ένα εντυπωσιακό κάρφωμα (68-67). Η Εφές έφτασε στην πηγή αλλά προέβη σε συνεχόμενα λάθη τα τελευταία δευτερόλεπτα χαρίζοντας τη νίκη και την πρω τιά στους «πράσινους».

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 36-31, 55-46, 70-69

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0