Basket Talk

Τέλος από την εθνική Γεωργίας ο Ηλίας Ζούρος

Τέλος από την εθνική Γεωργίας ο Ηλίας Ζούρος
Η ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας, ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Ηλία Ζούρο, ο οποίος θα ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Δείτε την ανακοίνωση:

«Η ολοκλήρωση του Μουντιάλ σήμανε και το τέλος του συμβολαίου του Ηλία Ζούρου ως προπονητής της Εθνικής. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της εποχής με αρχηγό τον Ηλία Ζούρο. Ο Έλληνας τεχνικός αποχαιρετά τη Γεωργιανή Ομάδα στο απόγειό της, επίτευγμα που μπορεί να αποδοθεί στον κόουτς Ζούρο. Μετά την επιτυχή πρόοδο από την αρχική φάση των ομίλων, η ομάδα μας κέρδισε μια θέση ανάμεσα στις 16 καλύτερες χώρες στον κόσμο.

Ο Ηλίας Ζούρος κατέχει το ρεκόρ ως ο μακροβιότερος προπονητής της Εθνικής Γεωργίας και τα επιτεύγματά του παραμένουν απαράμιλλα. Ενώ υπήρξαν σημαντικά ορόσημα στη σύγχρονη ιστορία του μπάσκετ της Γεωργίας, όπως η μετάβαση από την κατηγορία «Β» στην «Α», το ντεμπούτο μας στο Ευρωμπάσκετ και η συμμετοχή σε τέσσερα συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, η ευκαιρία να αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί ένα πρωτοποριακό κατόρθωμα.

Αυτό το πρωτόγνωρο κατόρθωμα πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία και την καθοδήγηση του Ηλία Ζούρου. Ο Ζούρος ανέλαβε προπονητής της Εθνικής Γεωργίας από τον Igor Kokoshkov, ο οποίος με τη σειρά του οδήγησε την ομάδα μας για 7 χρόνια και μετά τη λήξη του συμβολαίου του, ανέλαβε τη μελλοντική πρωταθλήτρια Ευρώπης, την εθνική Σλοβενίας. Στην πρώτη του σεζόν, ο Ηλίας Ζούρος οδήγησε την Εθνική μας ομάδα σε πρόωρη πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ 2017.

Ο Viktor Sanikidze, τόσο ατομικά όσο και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εκφράζει την εγκάρδια εκτίμηση στον Ηλία Ζούρο για τις εξαιρετικές συνεισφορές του κατά τη διάρκεια της οκταετούς διαδρομής του με την Εθνική μας ομάδα. Τα συναισθήματα και η χαρά που προκάλεσε η εθνική ομάδα της Γεωργίας υπό την ηγεσία του Ηλία Ζούρου είναι αμέτρητα και θα αφήσουν μόνιμο αντίκτυπο στους γεωργιανούς οπαδούς του μπάσκετ για τα επόμενα χρόνια».



www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0