Basket Talk

Αταμάν: «Δεν θα είναι εύκολη η ζωή του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει»

Αταμάν: «Δεν θα είναι εύκολη η ζωή του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει»
Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τον... νέο Παναθηναϊκό, αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.
Στην εκπομπή «Playmakers» των καναλιών Novasports, μίλησε ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος μίλησε για τον στόχο του Παναθηναϊκού για πρωτιά στην Ελλάδα και να πάρει και πάλι τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε όσα είπε:

«Ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος και είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια σεζόν γεμάτη συναισθήματα για όλους στην Ευρωλίγκα».

Ποια ομάδα ξεχωρίζει ως φαβορί στο Mundobasket 2023:

 «Αυτό το Παγκόσμιο έχει πολλές εκπλήξεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς είναι τα φαβορί. Δεν πρέπει να ξεγράφουμε ομάδες όπως η Σερβία, που είναι μια σκληρή ομάδα, όπως είναι η Ισπανία, η προηγούμενη πρωταθλήτρια. Η Γερμανία είναι μια πολύ επικίνδυνη. Αλλά σίγουρα ΗΠΑ και Καναδάς είναι τα φαβορί».

Για το Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία: 

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Ελλάδα είναι το φαβορί. Τα παιχνίδια, όμως, με το Μαυροβούνιο και τη Λιθουανία στην επόμενη φάση θα είναι ένα πολύ δύσκολα, καθώς η Ελλάδα θα χρειαστεί να κάνει το 2/2 απέναντι σε αυτές τις ομάδες».

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: 

«Ακόμη και αν δεν υπάρχει Γιάννης Αντετοκούνμπο, υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο, όπως οι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν καταγράψει πολλά χιλιόμετρα, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης αλλά και πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Παπαγιάννης αλλά και ο Παπαπέτρου που πλέον είναι μαζί μας. Θα γίνει μάχη με τη Λιθουανία και Μαυροβούνιο στην επόμενη φάση».

Για τον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς: 

«Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, τόσο για τους παίκτες, όσο και για μένα. Είμαι κάποιες μέρες στην Ελλάδα και όπου βρίσκομαι, είτε σε μαγαζί, είτε στο δρόμο, είτε στις παραλίες, όσοι με βλέπουν είναι ενθουσιασμένοι. Είμαστε ένα από τα φαβορί για το Final Four. Πρέπει να πάρουμε τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός: 

«Πλέον στον Παναθηναϊκό, πιστεύουν όλοι. Όλοι ξέρουν πια ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνος στην Ελλάδα. Η δουλειά μου είναι να έχω έτοιμη την ομάδα ακόμη και αν έχω μόλις δύο εβδομάδες αφότου επιστρέψουν οι διεθνείς από το Mundobasket».

Για τον αν θέλει να στείλει ένα πρώτο μήνυμα στον Ολυμπιακό:

 «Μεγάλος σεβασμός για τον Ολυμπιακό, στον Μπαρτζώκα, σε όλους. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα και τι συνέβη τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν θα είναι εύκολη η ζωή για αυτούς πια, ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει».

Αν θα διατηρηθεί το ίδιο στιλ παιχνιδιού που είχε και στην Εφές:

 «Ναι, σίγουρα. Εγώ επιλέγω τους παίκτες -και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κ. Γιαννακόπουλο που έκανε πράξεις τις επιθυμίες μου- που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου. Ελπίζουμε να μην έχουμε τραυματισμούς και να επιβάλουμε τον ρυθμό που είχαμε στην Εφές και να κυριαρχήσαμε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το αν θα προκύψει κάποια ακόμη προσθήκη: 

«Η ομάδα είναι πλήρης, εμπιστεύομαι όλους τους αθλητές που βρίσκονται στο ρόστερ. Βέβαια θα έχουμε ανοικτές τις κεραίες μας, ειδικά στην αγορά του ΝΒΑ. Έχουμε κανονίσει δυνατά φιλικά και σε περίπτωση που δούμε έλλειψη, τότε δεν θα διστάσω να ζητήσω και άλλη μεταγραφή».

Ποιο ήταν το αγαπημένο σχόλιο που άκουσε από φίλους του Παναθηναϊκού: 

«Όλοι μου λένε "κόουτς φέρε μας πίσω το πρωτάθλημα" και αποδεικνύω ότι είμαι σοβαρός, ήρθα να κάνω δουλειά. Το ίδιο και οι κινήσεις που κάναμε μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Χτίζουμε μια δυνατή ομάδα. Όλοι οι Έλληνες θα είναι πολύ χαρούμενοι που θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με τον Ολυμπιακό και όλοι ζουν με αγωνία για το ντέρμπι».

Για την εκρηκτικότητα που διακρίνει τόσο τον ίδιο, όσο και τον Μπαρτζώκα: 

«Φυσικά θέλουμε να νικήσουμε. Θα υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μέσα στο παρκέ. Όμως έξω μπορεί να μας δείτε σε κάποιο εστιατόριο μεταξύ Πειραιά και Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια κυριάρχησε, αλλά πλέον κάτι έχει αλλάξει. Ήρθα για να τον νικήσω».

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0