Basket Talk

ΕΟΚ για Κορομηλά: «Εκτός δράσης μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης» - Ξεκινά έρευνα η EuroLeague

ΕΟΚ για Κορομηλά: «Εκτός δράσης μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης» - Ξεκινά έρευνα η EuroLeague

Η ΕΟΚ με σχετική ανακοίνωση πήρε θέση για το θέμα της καταγγελίας για δωροδοκία που έκανε ο Ουκρανός διαιτητής, Μικόλα Αμπρόσοφ, κατά του Ηλία Κορομηλά. Έρευνα θα ξεκινήσει η EuroLeague όπως διαμήνυσε.

Την απόφαση να θέσει εκτός δράσης τον Ηλία Κορομηλά μέχρι και να διαλευκανθεί η υπόθεση δωροδοκίας που έγινε γνωστή χθες έλαβε η ΕΟΚ.

Με σχετική ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι πρώτα έλαβε γνώση των στοιχείων που υπάρχουν από την Ευρωλίγκα και άμεσα στην αντικατάστασή του από τα παιχνίδια της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ανδρών στα οποία και είχε συμπεριληφθεί.

Θυμίζουμε ότι χθες υπήρξε καταγγελία του Μικόλα Αμπρόσοφ, όπως ο Ηλίας Κορομηλάς επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στον 2ο τελικό του Eurocup του 2021 ανάμεσα σε Ούνικς Καζάν και Μονακό για να σφυρίξει υπέρ των Ρώσων!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΕΔ/ ΕΟΚ αφού έλαβε γνώση για την έναρξη ερευνητικής διαδικασίας από την Euroleague, για καταγγελία στην οποία εμπλέκεται και το όνομα του διεθνή Ελληνα διαιτητή Ηλία Κορομηλά, προχώρησε στην αντικατάστασή του από αγώνες προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών στους οποίους είχε συμπεριληφθεί από τις 27/7 όταν και είχαν γίνει οι ορισμοί.

Ο Ηλίας Κορομηλάς θα παραμείνει εκτός δράσης μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την έκδοση του τελικού πορίσματος της έρευνας.»

Μεταξύ άλλων και η EuroLeague ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες, ανακοινώνοντας πως:

«Τα πρότυπα ακεραιότητας όλων των διαιτητών της EuroLeague βασίζονται στην ισχυρή τήρηση ηθικών και ηθικών αρχών και αξιών όπως η ειλικρίνεια, η τιμή και η αξιοπιστία. Η Euroleague Basketball ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο παρακολούθησης για να εγγυηθεί ότι όλα τα παιχνίδια διεξάγονται σε ένα αδιαμφισβήτητο περιβάλλον Fair Play, εφαρμόζοντας μια πολιτική μηδενικής ανοχής για δωροδοκία και διαφθορά.

Η Euroleague Basketball θα ανοίξει εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε ο Ουκρανός διαιτητής Μικόλα Αμπρόσοφ.

Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα, η Euroleague Basketball θα αποκαλύψει δημόσια την έκβασή της και εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ή κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου που μπορεί να εμπλέκεται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε τα λεγόμενα του Ουκρανού διαιτητή, Μίκολα Αμπρόσοβ σε συνέντευξή του σε ουκρανικό κανάλι στο Youtube:

«Αυτό που θα πω μπορεί να εκπλήξει αρκετούς, αλλά έτσι συνέβησαν τα πράγματα: τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι λαμβάνω μία κλήση από τον πιο διάσημο διαιτητή στην Ουκρανία, τον Μπορίς Ρίζικ. Μου λέει πως στον τελικό παίζει η Ούνικς, που έχει Έλληνα προπονητή και Έλληνα βοηθό. Τον προσέγγισε (τον Ρίζικ) ο, επίσης Έλληνας, Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ήταν διαιτητής της Euroleague και προσπάθησε μέσω αυτού να έρθει σε συμφωνία μαζί μου. Αν συμφωνούσα, τότε ο Κορομηλάς θα μιλούσε απευθείας μαζί μου για να “κανονίσουμε” για τη νίκη της Καζάν. Δεν απάντησα τίποτα στον Ρίζικ και μου είπε να το σκεφτώ για 24 ώρες. Αν άλλαζα γνώμη και όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου, θα έπαιρνα 10.000 ευρώ. Μου έδωσε μάλιστα έναν αριθμό Viber για να τηλεφωνήσω μετά το τέλος του ματς. Όλοι ξέρετε το αποτέλεσμα, όμως: η ουκρανική Μονακό, όπως λένε στο διαδίκτυο, κέρδισε για 3 πόντους…»,

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0