Basket Talk

Μήπως την μπέρδεψαν με την ποδοσφαιρική; Η μισή Βόννη έχει μετακομίσει στην Παρί! (video)

Μήπως την μπέρδεψαν με την ποδοσφαιρική; Η μισή Βόννη έχει μετακομίσει στην Παρί! (video)

Ένα πρωτοφανές φαινόμενο έχει σημειωθεί στη Βόννη. Ο προπονητής, αλλά και έξι -έως τώρα- παίκτες της νικήτριας του BCL, πήραν την απόφαση να φύγουν, με προορισμό τη γαλλική Παρί, που αγωνίζεται στο EuroCup!

Μοιάζει απίστευτο, μα είναι πέρα για πέρα αληθινό! Γίνεται να… κλέψεις σχεδόν τη μισή ομάδα της νικήτριας του Basketball Champions League; Η γαλλική Παρί έχει βαλθεί να αποδείξει πως μπορεί να συμβεί!

Το τέλος της περασμένης σεζόν (2022-23) βρήκε τη Βόννη να πανηγυρίζει την κατάκτηση του BCL στο Final-4 που διεξήχθη στη Μάλαγα. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, τίποτα δε θυμίζει την ομάδα που έφτασε μέχρι την κορυφή του θεσμού. Ένα προς ένα τα κομμάτια της επιτυχίας έχουν αρχίσει να απομακρύνονται. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν παραμένουν… ενωμένα!

Ο «αρχιτέκτονας» του συνόλου άφησε πρώτος το… καράβι, εγκαταλείποντας τη Βόννη έπειτα από δύο χρόνια, για την «Πόλη του Φωτός», στις 29 Ιουνίου. Όπως και να το κάνουμε, το Παρίσι είναι πιο θελκτικό και καθώς φαίνεται, έπεισε τον Φινλανδό προπονητή, Τουόμας Ίσαλο, να γίνει μόνιμος κάτοικος, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Παρί. Ενός συλλόγου που αγωνίζεται στο EuroCup και ιδρύθηκε μόλις πριν από πέντε χρόνια, το 2018!

Το ίδιο δρομολόγιο επαναλήφθηκε αρκετές φορές ακόμα το φετινό καλοκαίρι. Ο πρώτος παίκτης που άφησε τη Βόννη για τη γαλλική ομάδα ήταν ο Μίκαελ Κέσενς, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 7 Ιουλίου. Ήταν απλώς η αρχή της… χιονοστιβάδας!

Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 8 Ιουλίου, ήταν η σειρά του Λέον Κράτσερ να υπογράψει στην Παρί, ύστερα από μία τριετία στο γερμανικό σύλλογο. Μία παύση σχεδόν δύο εβδομάδων, δε στάθηκε ικανή να εμποδίσει το «κύμα» που ερχόταν.

Ο Τάισον Γουόρντ στις 19 Ιουλίου και ο Κόλιν Μάλκολμ στις 25 του ίδιου μήνα, ήρθαν να «εμπλουτίσουν» ακόμα περισσότερο την ομάδα της πρωτεύουσας. Δύο μέρες μετά, στις 27 του περασμένου μήνα, ο Σεμπαστιάν Ερέρα βάδισε στο ίδιο ακριβώς μονοπάτι με τους μέχρι πρότινος, αλλά και μελλοντικούς φυσικά, συμπαίκτες του.

Έναν προπονητή και πέντε παίκτες είχε πάρει μέχρι στιγμής η Παρί. Μάλλον δεν ήταν αρκετοί. Ήθελε το κάτι παραπάνω και το πέτυχε. Ο MVP του BCL της σεζόν 2022-23, Τι Τζέι Σορτς, αποτελεί επισήμως τον έκτο -πρώην- καλαθοσφαιριστή της Βόννης, που θα φορά από την επόμενη περίοδο τη φανέλα της ομάδας του Παρισιού!



Πρόκειται πραγματικά για ένα πρωτοφανές φαινόμενο στην ιστορία του μπάσκετ. Μία ομολογουμένως επιτυχημένη ομάδα, που έχει μόλις προσθέσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή της, να μεταφέρεται σχεδόν εξ ολοκλήρου κάπου αλλού. Βέβαια τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το καλοκαίρι έχει δρόμο και η «όρεξη» της Παρί έχει… ανοίξει! Για να δούμε εάν θα υπάρξει και συνέχεια.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0