Basket Talk

Ο Σβι Μίχαϊλιουκ στα… καλύτερά του! (video)

Ο Σβι Μίχαϊλιουκ στα… καλύτερά του! (video)

Το «κερασάκι» στην τούρτα θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Σβι Μίχαϊλιουκ. Χέρι-αλφάδι και ηγέτης της εθνικής Ουκρανίας, με κάποια ματς να αποδεικνύουν γιατί οι «πράσινοι» στοχεύουν στον 26χρονο γκαρντ/φόργουορντ.

Σχετικά Άρθρα

Το μεταγραφικό «θερμόμετρο» του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι έχει σπάσει κάθε κοντέρ. Οι «πράσινοι» έχουν στο στόχαστρό τους τον Σβι Μίχαϊλιουκ, με τον οποίο και θέλουν να συμπληρώσουν ένα ακόμα κομμάτι στο «παζλ» του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ένα σύνολο γεμάτο… αστέρες, με σκοπό την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό προορίζεται και ο Ουκρανός γκαρντ/φόργουορντ. Με χέρι… φωτιά αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καταφέρει να… λάμψει στο NBA.

Το BN Sports θυμάται κάποιες από τις αναμετρήσεις όπου ο Μίχαϊλιουκ απέδειξε όλους εκείνους τους λόγους που έχουν πείσει τον Παναθηναϊκό να τον ντύσει στα «πράσινα».

svi_mihailiouk.jpg

Ιντιάνα Πέισερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (Regular Season, NBA - 2021) – 20 πόντοι, 9 ριμπάουντ

Πίσω στον Απρίλιο του 2021, ο Ουκρανός αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από 36 λεπτά στον αγώνα με τους Πέισερς στην Ιντιάνα, για τη regular season του NBA. Ήταν εκ των καλυτέρων από την ομάδα των Θάντερ, αλλά και πάλι δεν αρκούσε για να δώσει τη νίκη.

Πρόκειται ωστόσο για μία εμφάνιση που σίγουρα θα θυμάται, αφού «άγγιξε» το double-double, με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ!

Σάρλοτ Χόρνετς – Τορόντο Ράπτορς (Regular Season, NBA - 2023) – 26 πόντοι

Ακόμα μία ήττα, αλλά και ματς ορόσημο για τον Σβι Μίχαϊλιουκ. Αυτή τη φορά πάμε στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, για να τον δούμε να φορά τη φανέλα των Χόρνετς.

Βρίσκεται απέναντι στους Ράπτορς και παρά την κακή εμφάνιση της ομάδας του, ο ίδιος καταφέρνει να σημειώσει career high στο NBA, πετυχαίνοντας 26 πόντους. Προσέθεσε ακόμα στη στατιστική του 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Ουκρανία – Μεγ. Βρετανία (EuroBasket, 2022) – 17 πόντοι

Στη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022, η Ουκρανία βρέθηκε απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, με τον Μίχαϊλιουκ να είναι σε τρομερή κατάσταση. Η νίκη ήρθε με περίσσεια άνεση (90-61) και ο ίδιος κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Απολύτως λογικό εάν αναλογιστούμε ότι σταμάτησε στους 17 πόντους, καταγράφοντας ακόμα 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ουκρανία – Ιταλία (EuroBasket, 2022) – 25 πόντοι

To ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι ήταν μία πολύ καλή διοργάνωση για τον Ουκρανό. Ξανά στη φάση των ομίλων, αυτή τη φορά κόντρα στην Ιταλία, πραγματοποίησε ακόμα καλύτερη εμφάνιση, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στη νίκη.

Έφτασε στους 25 πόντους, τους οποίους και συνόδευσε με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, για να κερδίσει και πάλι το βραβείο του MVP.

Κάπιταλ Σίτι – Γουέντσεστερ Νικς (NBA G League, 2022) – 37 πόντοι, 11 ριμπάουντ

Ο Ουκρανός γκαρντ-φόργουορντ τον Δεκέμβριο του 2022 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους Γουέντσεστερ Νικς κόντρα στην Κάπιταλ Σίτι για την G-League.

Η εμφάνισή του κατέστησε εμφανές ότι προοριζόταν για υψηλότερο επίπεδο. Σταμάτησε στους 37 πόντους, ενώ σημείωσε και double-double αφού μάζεψε 11 ριμπάουντ. Κατέγραψε μάλιστα και 7 κλεψίματα, δείχνοντας την ικανότητά του και στο αμυντικό κομμάτι!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0