Basket Talk

Ερνανγκόμεθ: Μία τρελλή τρελλή - μπασκετική - οικογένεια!

Ερνανγκόμεθ: Μία τρελλή τρελλή - μπασκετική - οικογένεια!

Αν υπήρχε μπασκετική διοργάνωση με πεντάδες αποτελούμενες από πρώτου βαθμού συγγένειας μέλη, εκ των οποίων υποχρεωτικά θα «κατέβαιναν» ο μπαμπάς και η μαμά, τότε η οικογένεια Ερνάνγκόμεθ θα αποτελούσε το πρώτο φαβορί. «Ψώνισε» από αμιγώς μπασκετική πιάτσα ο Παναθηναϊκός.

Σχετικά Άρθρα

Σε έναν ιδεατό μπασκετικό κόσμο με παραλλαγές και διάφορες μορφές, το οικογενειακό 5vs5 θα είχε τη θέση του. Σε μία πιο ελεύθερη… μετάφραση, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο θα έπαιρναν τη σκυτάλη από τους γερόλυκους Γκασόλ στη «γηραιά ήπειρο» εκτός εάν…. Η απάντηση κρύβεται πίσω από τη φαμίλια της νέας μεταγραφής-βόμβας του Παναθηναϊκού.

Η είδηση της έλευσης του πρωτάρη στη EuroLeague, Χουάντσο Ερνάνγκόμεθ για χάρη του του «τριφυλλιού», σκόρπισε φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των φίλων του «εξάστερου» όπως είναι λογικό. Άλλωστε πρόκειται για τον… Μπο Κρουζ και θαυμαστά τα έργα του.

Πέρα όμως από τα… καμώματά του στη μεγάλη οθόνη και τις ικανότητές του μπροστά στο φακό, η σκούφια του Χουάντσο βαστάει από μπασκετικό σόι. Η αγάπη του και τα ανδραγαθήματά του πάνω στην «πορτοκαλί θεά» δεν ήταν μονάχα αποτέλεσμα κλίσης και ταλέντου. Υπήρχε ανέκαθεν στα γονίδιά του διάχυτο το αίσθημα της κληροδότησης, της «εκ φύσεως μάθησης» όπως ισχυρίζονταν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Το BN Sports λοιπόν εισχώρησε στο οικογενειακό άλμπουμ της φαμίλιας Ερνανγκόμεθ στη Μαδρίτη, βρήκε το γενεαλογικό δέντρο της και συνειδητοποίησε πως σε αυτό το υποτιθέμενο οικογενειακό 5vs5, θα ήταν απλά… άχαστοι.
Juancho-Hernangomez-Parents-Margarita-Geuer-Guillermo-Hernangomez-Heredero-390x220.jpg


Γουίλι Ερνάνγκόμεθ
647d4788-willy-juan-hernangomez-eurobasket-champions-fiba-625x375.jpg

Πρώτος και καλύτερος φυσικά, ο MVP του πιο πρόσφατου EuroBasket. Ο Γκιγιέρμο Γκουστάβο Ερνανγκόμεθ Γκάιερ ή κοινώς «Γουίλι» αποφάσισε και εκείνος μετά από 7 χρόνια στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, εκ των οποίων τα τρία τελευταία στους Πέλικανς, να πάρει τα ταλέντα του και να μεταναστεύσει προς Βαρκελώνη μεριά.

Μαργαρίτα Γκάιερ (Γουόνι)
52TKSG5EKFGT7KUD6ROEXR4P4Y_1.jpg

Το μήλο λένε, κάτω από τη μηλιά θα πέσει και η φράση του λαού βρίσκει πάτημα για μία ακόμα φορά. Η μητέρα της οικογενείας, γερμανικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σεβίλλη, όντας μέλος της γυναικείας ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες που φιλοξένησε η χώρα το 1992 και πρωταθλήτρια Ευρώπης το αμέσως επόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος που ο Γουίλι αγωνίζεται με το «Geuer» γραμμένο στην πλάτη της ισπανικής φανέλας.

 

Γουίλιαμ Ερνανγκόμεθ
G2W6O5RDXBE5HHMVKXAL3OYHNQ.jpg

Και ο πατέρας των δύο αγοριών έχει ξοδέψει τη ζωή του μέσα στα παρκέ, μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος στις ακαδημίες της Ρεάλ. Στους «μερένγκες» έπαιξε για έναν μονάχα χρόνο πριν πάρει τις ομάδες της ACB… σβάρνα, Τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγος του και μητέρα του Χουάντσο, είναι απόφοιτοι σχολής business και οικονομικών σπουδών. Ο μπαμπάς έπαιζε και εκείνος ως σέντερ.

Αντρέα Ερνανγκόμεθ
actualidad_192991641_28790554_1024x576.webp

Τέλος από την ιστορία δεν θα μπορούσε να λείπει και μία περήφανη αδερφή. Το μικρότερο παιδί της οικογένειας, ζει και σπουδάζει τα τελευταία χρόνια στην Αμερική, παίζοντας μπάσκετ στην Fairfield Stags, ομάδα του ομώνυμου Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ. Φόργουορντ και εκείνη.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0