Basket Talk

Λιόλιος: «Ο Γιάννης θέλει πολύ να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελλάδας - θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα»

Λιόλιος: «Ο Γιάννης θέλει πολύ να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελλάδας - θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για τις απουσίες της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αναφέρθηκε στην κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει της διοργάνωσης.

Οι κλήσεις του Δημήτρη Ιτούδη για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 έχουν γίνει γνωστές και όλα είναι έτοιμα για την προετοιμασία της Εθνικής.

Η «επίσημη αγαπημένη» θα έχει αρκετές απουσίες στη διοργάνωση, όπως αυτές των Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ, ενώ υπάρχει και προβληματισμός για την κατάσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στο «EOK Web Radio» για όλες τις εξελίξεις που απασχολούν τη «γαλανόλευκη» ομάδα.

Αναλυτικά:

«Είναι γεγονός πως θα έχουμε απουσίες από στελέχη όπως ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο Σλούκας είχε εκφράσει εδώ καιρό την διάθεσή του να μην είναι στο Παγκόσμιο. Έγινε απόλυτα σεβαστό. Δεν φεύγει από την Εθνική. Κάνει ένα διάλειμμα. Θα μας λείψει, αλλά τον ευχαριστούμε και είναι πάντα κομμάτι της Εθνικής Ομάδας. Το κορμί των αθλητών ταλαιπωρείται και εκείνοι πρέπει να καταλαβαίνουν πότε μπορούν να προσφέρουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νικ Καλάθη. Θεωρείσαι πως πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα γιατί έχει έναν τραυματισμό και θέλει να ετοιμαστεί για την επόμενη σεζόν. Και οι δύο σέβονται απόλυτα την Εθνική κι εμείς τους σεβόμαστε. Όλοι θα τους θέλαμε κοντά μας.

Αντίστοιχα και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Δεν έχει τη μακρά πορεία που είχαν οι άλλοι δύο στην Εθνική, αλλά ο ίδιος θεωρείσαι πως για λόγους δικούς του, επειδή κι αυτός φέρει έναν τραυματισμό και για οικογενειακούς λόγους θα απουσιάσει.

Η Εθνική είναι διάθεση για αυτοδιάθεση. Σεβόμαστε όλους τους αθλητές. Είναι δεκτό το αίτημά τους, αν και θα θέλαμε να είναι μαζί μας.

Έχουν κληθεί όσοι ήθελαν, με ψυχή και σώμα, να είναι στην Εθνική. Έρχεται η νέα γενιά να αναλάβει ρόλους. Ενωμένοι θα δώσουν τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το τεχνικό επιτελείο. Υπάρχουν αθλητές που βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας, όπως ο Παπαπέτρου και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης θέλει πολύ να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελλάδας. Η ψυχή του και το πνεύμα του είναι μαζί μας. Βρίσκεται και αυτός σε στάδιο αποθεραπείας και θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα. Κάνει υπέρβαση. Η θέλησή του είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι φανταζόμαστε. Πάνω από όλα προέχει η υγεία των αθλητών και όταν φύγει η αποστολή πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι.

Η διαδικασία των κλήσεων έχει να κάνει με αυτούς που θέλουν να είναι μαζί μας. Η δωδεκάδα έχει να κάνει με την εξέλιξη. Αν παίρναμε αποφάσεις πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας δεν θα διαλέγαμε 22 παίκτες, αλλά 12. Σημασία έχει να φύγουμε όλοι μαζί ως ομάδα και να γυρίσουμε ως ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλους».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0