Basket Talk

Σλούκας στο ΣΕΦ, Μίροτιτς στη Βαρκελώνη, Λάσο στη Μαδρίτη και άλλες… σημαδεμένες ημερομηνίες της Ευρωλίγκα

Σλούκας στο ΣΕΦ, Μίροτιτς στη Βαρκελώνη, Λάσο στη Μαδρίτη και άλλες… σημαδεμένες ημερομηνίες της Ευρωλίγκα
Το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου της EuroLeague είδε το… φως της δημοσιότητας και το BN Sports υπογραμμίζει τις ημερομηνίες-σταθμούς στο φετινό καλεντάρι που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Η αρχή έγινε και μάλιστα από τον πρώτο γύρο στην κανονική διάρκεια δείχνοντας ότι επρόκειτο για μία άκρως συναρπαστική σεζόν.

Το… ρόδι θα σπάσει, λοιπόν, με το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Ο πρώτος γύρος θα ξεκινήσει «καυτά» με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι στις 6 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει πως η μεταγραφή που «τάραξε» τα νερά του φετινού καλοκαιριού, ο Κώστας Σλούκας, θα κάνει το ντεμπούτο του με τα «πράσινα» μπροστά στην πρώην ομάδα του.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, θα πατήσει… Τουρκία όμως στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας στις 5 Δεκεμβρίου. Ο τεχνικός που οφείλεται για τις δύο σερί κατακτήσεις EuroLeague της Αναντολού Εφές, θα επιστρέψει για πρώτη φορά στα πάτρια εδάφη ως κόουτς των «πράσινων».

H 14η Δεκεμβρίου θα είναι μια ιδιαίτερη μέρα τόσο για τον Πάμπλο Λάσο όσο και για την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο Ισπανός τεχνικός θα  επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της «Βασίλισσας», με την ομάδα της Μπάγερν Μονάχου.

Η 19η Ιανουαρίου θα είναι η μέρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αποθεωθεί παραδοσιακά στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Παρτίζαν. Ο προπονητής που οφείλεται για την τεράστια επιτυχία και κυριαρχία του «εξάστερου» κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά στους φίλους του «Τριφυλλιού» λαμβάνει την απόλυτη αγάπη με εκείνους να μην ξεχνούν όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα.

1670215.jpg

Το ΟΑΚΑ θα γίνει το «σπίτι» πολλών σημαδιακών παιχνιδιών και ημερομηνιών που θα μείνουν αξέχαστες. Στις 9 Φεβρουαρίου 2024 θα φιλοξενηθεί στο Μαρούσι η παρέα του Δημήτρη Ιτούδη. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο εντός έδρας παιχνίδι πιο ενδιαφέρον είναι η μεταγραφή του Γιώργου Παπαγιάννη στη Φενέρμπαχτσε καθώς και το «ξέσπαμα» του ισχυρού άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατά του Έλληνα τεχνικού και του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού. Παράλληλα μέλος της τούρκικης παρέας είναι και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που όχι μόνο τον… γλυκοκοίταζε ο Παναθηναϊκός, αλλά υπήρξε «καπνός» γύρω από το όνομα του γκαρντ για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική.

62499fb0-dorsey-greece-itoudis-practise-625x375.jpg

Βέβαια δε μπορούμε να παραλείψουμε τη μεγάλη επιστροφή του «Σλούκι Λουκ» στο ΣΕΦ η οποία θα αργήσει λίγο. Στις 14 Μαρτίου του 2024 ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον 33χρονο γκαρντ που θα επιστρέψει, για δεύτερη φορά μάλιστα στην καριέρα, ως αντίπαλος κι αυτή τη φορά φορώντας τα χρώματα του «αιώνιου» αντιπάλου.

Η 14η Μαρτίου θα είναι σημαδιακή ημερομηνία για έναν ακόμη λόγο. Πέρα από το καθ’ όλα σημαντικό ντέρμπι «αιωνίων», θα εμφανιστεί και ο Νίκολα Μίροτιτς ως αντίπαλος στην Μπαρτσελόνα. Ο παίκτης που απασχόλησε όσο κανείς άλλος τα ελληνικά μέσα τόσο για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, όπως όλα δείχνουν επέλεξε για επόμενο προορισμό της καριέρας του την Παρτίζαν του «Ζοτς». Τότε λοιπόν, το «Παλάου Μπλαουγκράνα» θα υποδεχτεί τον «Μίρο» με τα χρώματα της σέρβικης ομάδας, μετά από το μεταγραφικό… θρίλερ του φετινού καλοκαιριού γύρω από το όνομά του.

Συνοπτικά οι ημερομηνίες:

06/10/2023: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
05/12/2023: Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός
14/12/2023: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου
19/01/2024: Παναθηναϊκός - Παρτίζαν
09/02/2024: Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε
14/03/2024: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
14/03/2024: Μπαρτσελόνα - Παρτίζαν

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0