Basket Talk

Τα 5+1 «διαμαντάκια» που ξεχώρισαν στο Eurobasket U20 (video)

Τα 5+1 «διαμαντάκια» που ξεχώρισαν στο Eurobasket U20 (video)

Το Eurobasket Νέων έλαβε τέλος με συγκλονιστική ματσάρα και με τη Γαλλία να κατακτάει το τρόπαιο στην παράταση κόντρα στο Ισραήλ! Το BN Sports ξεχώρισε 5+1 περιπτώσεις παικτών που έκαναν «παπάδες» στη διοργάνωση, μεταξύ άλλων και ο «δικός μας» Βαγγέλης Ζούγρης.

Το τουρνουά των… αστεριών έληξε το βράδυ της Κυριακής (16/07) με την «τρομακτική φουρνιά» της Γαλλίας να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και να επικρατεί του Ισραήλ (89-79) στην παράταση, κατακτώντας το τρόπαιο! Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Ιλιάς Καμαρντίν, καθώς με 23 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 τάπες οδήγησε τους «τρικολόρ» στο χρυσό μετάλλιο.

Ο γκαρντ της Εβρέ έκανε «παπάδες» στο τουρνουά που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης και χρίστηκε MVP στο Eurobasket, με νούμερα που… ζαλίζουν. Οι μέσοι όροι του ήταν 14π., 2.9ρ., 3.3 ασίστ και 2.6 κλεψίματα! Προφανώς, ο Γάλλος ήταν μέλος και της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, μαζί με τους Νοάμ Γιακούβ (Γαλλία), Ντάνιελ Βολφ (Ισραήλ), Τάις Ντε Ρίντερ (Βέλγιο) αλλά και τον δικό μας, Βαγγέλη Ζούγρη!

Ιλιάς Καμαρντίν

Τα απίθανα νούμερα του Γάλλου σε συνδυασμό με την εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό κόντρα στο Ισραήλ που οδήγησε στη στέψη των «τρικολόρ», έδωσαν στον Καμαρντίν… διπλό λόγο να χαίρεται, καθώς χρίστηκε και MVP της διοργάνωσης. Ο 19χρονος βρισκόταν στην προεπιλογή με τους παίκτες που συμμετείχα στο NBA Draft του 2023, όμως το όνειρο μπορεί να… αναβληθεί για μια χρονιά. Αν συνεχίσει έτσι, είναι δεδομένο πως θα είναι και του χρόνου στη λοταρία του NBA, με περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί!

Νόαμ Γιάκοφ

Ο Γιάκοφ μέτρησε 16.1 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 7.6 ασίστ και 1.0 κλεψίματα στη διοργάνωση και ήταν ο δεύτερος στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ σε ό,τι αφορά την εθνική του. Ο πλέι μέικερ του Ισραήλ πήρε την πρωτιά στους μέσους όρους όσον αφορά στις ασίστ στη διοργάνωση, μοιράζοντας κατά μέσο όρο 7.4 ανά παιχνίδι! Ο 18χρονος αγωνίζεται στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και μετά τις καταπληκτικές εμφανίσεις του στο Eurobasket U20 αναμένεται να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από την ομάδα της πατρίδας του.

Ντάνιελ Βολφ

 

Στη διοργάνωση, ο Βολφ είχε μέσο όρο double-double 17.7 πόντων και 12.0 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε επίσης 2.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ. Ο Βολφ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά στο σκοράρισμα και την πρώτη στα ριμπάουντ. Ο υψηλόσωμος φόργουορντ αγωνίζεται στο κολλέγιο του Yale, δεν είναι όμως… παιγμένος, καθώς την σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε μόλις 7.4 λεπτά μέσο όρο. Ωστόσο, άρπαξε την ευκαιρία του Eurobasket Νέων από τα… μαλλιά και ενδεχομένως να έπεισε τους προπονητές του στο κολεγιακό πρωτάθλημα να τον δουν με… άλλο μάτι.

Βαγγέλης Ζούγρης

Ο Βαγγέλης Ζούγρης έχει έρθει στο ελληνικό μπάσκετ και αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι θέλει να ασχολούμαστε μαζί του για καιρό! Και τι δεν έκανε ο σέντερ του Περιστερίου στα Δύο Αοράκια; Σε επτά ματς στο Ηράκλειο της Κρήτης μέτρησε double double της τάξης των 14 πόντων και των 11 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ στο μικρό τελικό κόντρα στο Βέλγιο έγραψε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ (τα 8 επιθετικά), οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το 2017!

Τάις Ντε Ρίντερ

Ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πετύχει η χώρα του το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της στη διοργάνωση U20. Σημείωσε 16.9 πόντους και πρόσθεσε 9.6 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα για τους 4ους «κόκκινους διαβόλους».

Άλμαρ Άτλασον

Ο φόργουορντ της Ισλανδίας πραγματοποίησε εξαιρετικό τουρνουά και κατατάχθηκε τρίτος στους πόντους με 17.6 ανά μέσο όρο, μετά τους Γκάναρσον και Βολφ. Ο φόργουορντ του πανεπιστημίου Bradley είναι μόλις 18 ετών και έθεσε τις βάσεις για να τον «δουν» οι Αμερικανοί και όχι μόνο, μέσω της παρουσίας του στο τουρνουά.

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0