Basket Talk

Εθνική Ελλάδος: Πρώτο μετάλλιο -ανεξαρτήτως ηλικιών- από το 2017! (video)

Εθνική Ελλάδος: Πρώτο μετάλλιο -ανεξαρτήτως ηλικιών- από το 2017! (video)

Η Εθνική Νέων πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο EuroBasket του Ηρακλείου και κατάφερε να επιστρέψει στα μετάλλια! Ήταν το πρώτο μετά το 2017, όχι μόνο για την ίδια, αλλά γενικότερα σε εθνικό επίπεδο για τις ομάδες καλαθοσφαίρισης!

Κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ τα παιδιά του Κώστα Παπαδόπουλου! Πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο στο μικρό τελικό κόντρα στο Βέλγιο για το EuroBasket U20 και τελικά κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο!

Η Εθνική Νέων ήταν εξαιρετική καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στο Ηράκλειο. Η βαριά ήττα απέναντι στην σαφώς ποιοτικότερη Γαλλία, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο το τεράστιο κατόρθωμά τους. Αυτό αποτελεί το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα U20, μετά το χρυσό που είχε έρθει στο EuroBasket του 2017. Τότε, το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε κατακτήσει την κορυφή, νικώντας στον τελικό το Ισραήλ.

Ενθ1_Ελλαδα.jpg

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι αυτό είναι γενικότερα το πρώτο μετάλλιο από εκείνη τη χρονιά σε εθνικό επίπεδο στο μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικιών!


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Εθνική Ανδρών έχει συμμετάσχει έκτοτε σε δύο EuroBasket. Το 2017 τερμάτισε στην 8η θέση, ενώ το 2022 στην 5η. Στο μοναδικό MundoBasket που έχει μεσολαβήσει από τότε, το 2019, πήρε την 11η θέση.

Η Εθνική Νέων μετά το χρυσό μετάλλιο το 2017, ολοκλήρωσε το EuroBasket του 2019 στην 9η θέση και το αντίστοιχο του 2022 στη 12η. Στο Παγκόσμιο που διεξήχθη στην Κρήτη το 2019 τερμάτισε στη 10η θέση.

Ακολούθως η Εθνική Εφήβων επίσης δεν τα έχει πάει πολύ καλά από το 2017 και έπειτα. Στο EuroBasket εκείνης της χρονιάς έφτασε μέχρι την 7η θέση, ενώ το 2018 τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, τερματίζοντας στην 13η. Το 2019 η κατάσταση βελτιώθηκε, καθώς στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Βόλο, κατέλαβε την 4η θέση, ενώ το 2022 το τουρνουά ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα στο νο.12 της κατάταξης.

Ολοκληρώνουμε με την Εθνική Παίδων, η οποία τελείωσε το EuroBasket του 2018 στην 6η θέση, όπως και το αντίστοιχο την αμέσως επόμενη χρονιά. To 2022 ήρθε η ήττα στο μικρό τελικό από τη Γαλλία και αυτόματα η 4η θέση.  

Επιστροφή, λοιπόν, στο βάθρο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από έξι χρόνια! Για να δούμε εάν το γεγονός αυτό σημάνει και την έλευση περισσοτέρων μεταλλίων σε όλες τις κατηγορίες των εθνικών ομάδων καλαθοσφαίρισης.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0