Basket Talk

Μια του Κώστα, δυο του Σλούκα, τρεις και τον έντυσε στα πράσινα!

Μια του Κώστα, δυο του Σλούκα, τρεις και τον έντυσε στα πράσινα!

Μπορεί να έπρεπε να περάσουν 8 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη σοβαρή προσπάθεια του Παναθηναϊκού να ντύσει τον Κώστα Σλούκα στα πράσινα, ωστόσο όπως λέει και ο λαός, «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Το BN Sports κοιτάζει στα... κιτάπια και ξεθάβει το στόρι από το χρονοντούλαπο.

Σχετικά Άρθρα

Η «βόμβα» έσκασε και έκανε τόσο μεγάλο κρότο, που έκανε το γύρο της Ευρώπης και όχι μόνο. Μετά από μία τριετία γεμάτη επιτυχίες στο Λιμάνι, ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να αποταθεί τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού. Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Φενέρμπαχτσε θα ήταν η επιλαχούσα για τον κατά τεκμήριο τελευταίο σταθμό της πλούσιας μπασκετικής του καριέρας, με υψηλές οικονομικές απολαβές, ήρθε η στροφή 180 μοιρών. Ή τουλάχιστον έτσι φάνηκε καθώς την υπόθεση τη «δούλευε» μέρες και κάτι από άκρα μυστικότητα η πλευρά του Παναθηναϊκού.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» θέλησε να ανεβάσει και άλλο τις θερμοκρασίες (Ιούλιο μήνα) και να δώσει στους φίλους της ομάδας του ακόμα περισσότερους λόγους για να περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη της νέας σεζόν. Kαι η απόκτηση του Κώστα Σλούκα αποτελούσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Παρότι λοιπόν χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος,, κατάφερε να πείσει επιτέλους τον γκαρντ από τη Θέρμη να φορέσει τα πράσινα. Και η λέξη «επιτέλους» μόνο τυχαία δεν χρησιμοποιείται καθώς από πλευράς «»τριφυλλιού» είχαν γίνει άλλες δύο απόπειρες όλα αυτά τα χρόνια. Το BN Sports γυρίζει το χρόνο πίσω.

Καλοκαίρι 2015 - ΑΡΝΗΤΙΚΟ

«Σαν δυο σταγόνες βροχής» μοιάζουν το σήμερα με το τότε, μόνο που το καλοκαίρι του 2015- πέρα από τον… καπνό - δεν υπήρχε φωτιά. Ο Κώστας Σλούκας είχε συμβάλει τα μέγιστα στον πρώτο τελικό της Basket League ώστε ο Ολυμπιακός να κρατήσει το «κάστρο» του, να πάρει το προβάδισμα και εν τέλει με break στο ΟΑΚΑ να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος. Παρόλα αυτά η εξέλιξη αυτή δεν έφερε την παραμονή.

Με το συμβόλαιο του διεθνή γκαρντ να ολοκληρωνόταν την περίοδο εκείνη, οι «πράσινοι» εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να συνεργαστούν, προσφέοροντάς του 1.6 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια. Η ελκυστική (το ειδικό βάρος του ονόματος του Σλούκα δεν ήταν επ’ ουδενί το ίδιο τότε) αυτή πρόταση όμως, δεν ήταν αρκετή για να δελεάσει τον Κώστα να πηδήξει από την απέναντι μεριά του… φράχτη και αφού δεν βρέθηκε και η «χρυσή τομή» με τους Πειραιώτες, πήρε τα ταλέντα του για τα στενά του Βοσπόρου

Καλοκαίρι 2017 - ΑΡΝΗΤΙΚΟ

Δύο χρόνια αργότερα και με τον Κώστα Σλούκα να έχει αναλάβει τις τύχες της περιφέρειας της Φενέρμπαχτσε, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Παναθηναϊκός τον προσέγγισε ξανά με σαφώς καλύτερους οικονομικούς όρους, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
kostassloukasfener1-625x375.jpg

Η κατάκτηση του τίτλου επί εποχής Τσάβι Πακουάλ, με μειονέκτημα έδρας μάλιστα, είχε ανοίξει την… όρεξη στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, ο οποίος έδωσε «γη και ύδωρ» στον Σλούκα για να τον αναγκάσει να αποδεχτεί την πρότασή του (6 εκατομμύρια για συμβόλαιο τριετίας). Παρόλα αυτά και η δεύτερη απόπειρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έπεσε στο… κενό καθώς ο Κώστας ανανέωσε με τη Φενέρμπαχτσε (γεγονός που ήταν και η επιθυμία του) με λιγότερα χρήματα και έβαλε «χειρόφρενο» στις ελπίδες των φίλων του Παναθηναϊκού.

Αντί επιλόγου

«Είναι αλήθεια πως και ο Παναθηναϊκός με είχε πλησιάσει, όμως, για εμένα δεν υπήρχε κίνητρο. Δεν υπάρχει λόγος να πάω εκεί. Η ομάδα μου στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός» δήλωνε ο Κώστας Σλούκας στο «ερυθρόλευκο» site, δύο και πλέον χρόνια πίσω, λίγους μήνες μετά τον επαναπατρισμό του. Κρυφές άλλωστε δεν ήταν οι «πράσινες» απόποιρες, ωστόσο όπως αποδείχθηκε και στην πράξη, ποτέ μην λες ποτέ.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0