Basket Talk

Ο Ανδρέας Βαρίκας επιστρέφει στου Βαλέσα! (video)

Ο Ανδρέας Βαρίκας επιστρέφει στου Βαλέσα! (video)
Στο μέρος όπου σύχναζε, στο αγαπημένο του στέκι «Στου Βαλέσα» στη Νέα Σμύρνη, την Τρίτη (04/07) στις 21:00 θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ανδρέα Βαρίκα.

Ο «Ιστορικός» οφείλει πολλά στο πρόσωπο του Ανδρέα Βαρίκα, του ανθρώπου που εμπνεύστηκε έναν (μπασκετικό) Πανιώνιο «μεγάλο» και ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα του, από τα… σπλάχνα της ομάδας, τις ακαδημίες της!

Το Σάββατο της 1ης Απριλίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» γινόταν η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στον Ανδρέα Βαρίκα, μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η εμβληματική μορφή του ελληνικού μπάσκετ περιγράφεται με τρομερή ακρίβεια στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 περίπου λεπτών, ενώ οι παρευρισκόμενοι στο χώρο κρατούσαν με δυσκολία τα δάκρυά τους, καθώς ο Βαρίκας ήταν ο άνθρωπος που έκανε τον Πανιώνιο… μεγάλο και τον μετέτρεψε σε «Ιστορικό».

Η… επίσημη προβολή, που θα είναι ανοιχτή προς όλους, θα γίνει την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 21:00 σε έναν χώρο που ο Ανδρέας Βαρίκας λατρεύτηκε και λάτρεψε. Στο αγαπημένο στέκι του Φάνη, του Δενδρινού, του Γάσπαρη και όλου του Πανιωνίου, στο… ταβερνάκι «Στου Βαλέσα». Εκεί, ήταν που σύχναζαν και οι δημοσιογράφοι της εποχής, όπως ο Σκουντής και ο Φιλέρης, ενώ έκανε διαλέξεις και ο Φίλιππος Συρίγος, αθλητικές και... όχι μόνο! Οι φήμες της εποχής μάλιστα, έλεγαν ότι ο Φάνης Χριστοδούλου είχε υπογράψει εκεί το συμβόλαιό του με τους «κυανέρυθρους», συνοδεία λαχταριστών πιάτων, όπως το γεμιστό μπιφτέκι που του έφτιαχνε ο κυρ Θανάσης, τότε ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Η παρακάτω φωτογραφία κοσμεί εξωτερικά το μαγαζί που σύχναζαν όλοι οι μπασκετικοί -και μη- Πανιώνιοι!

357450017_611303674316692_6751325808971661977_n.jpg

Η Συμμετοχική Κίνηση «Ορφέας» για τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης έχει συνθέσει με τρομερό τρόπο ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ, που θα έχουν όλοι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 21:00, «στου Βαλέσα», όπου καλό θα ήταν να καλέσουν για κράτηση στο 21 2106 6868!

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0