Basket Talk

Οι 4+1 περιζήτητοι free agents του NBA (video)

Οι 4+1 περιζήτητοι free agents του NBA (video)
Έφτασε η πιο συναρπαστική περίοδος των μεταγραφών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που κορυφώνεται, όταν ανοίγει το… παραθυράκι της ελεύθερης αγοράς.

Ήδη το τοπίο αρχίζει και ξεκαθαρίζει με τις πρώτες υπογραφές να έχουν «πέσει». Ο αμφιλεγόμενος Κάιρι Ίρβινγκ ανανέωσε με τους Μάβερικς, ο «διόσκουρος» του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κρις Μίντλετον παρέμεινε στο Μιλγουόκι και ο Φρεντ ΒανΒλίτ θα συνεχίσει την καριέρα του στους Ρόκετς υπογράφοντας το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA για παίκτη που ήταν undrafted.

Λίγες ώρες έχουν περάσει, λοιπόν, και στην ελεύθερη αγορά του NBA έχει γίνει χαμός και αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες «βόμβες» με πολλούς και περιζήτητους free agents να περιμένουν να μάθουν το μέλλον τους. Κάθε μέρα από αυτό το σημείο και έπειτα θα αποτελεί μια νέα έκπληξη.

Κεφάλαιο Ράσελ Ουέστμπρουκ

1249917106.jpg

Ο συνήθης ύποπτος, ο κύριος «Τριπλ – νραμπλ» για τον οποίο μπορούν να γραφτούν βιβλία ολόκληρα με θεωρίες και γνώμες έχει τον τρόπο του να απασχολεί κατά την περίοδο των μεταγραφών. Εκεί που μεγάλο μέρος του μπασκετικού κοινού είχε χάσει τις ελπίδες του αναλογικά με την πορεία του 34χρονου γκαρντ στους Λέικερς, ήρθε η προσθήκη του στους Κλίπερς για να δώσει νέα πνοή στον ίδιο και στην ομάδα. Το πάθος του και ικανότητά του να φτάνει στο «ζωγραφιστό» κράτησε την ομάδα από το Λος Άντζελες αρκετά ανταγωνιστική και αναμένεται να φανεί αν θα ανταμειφθεί γι’ αυτό.

Όστιν Ριβς

Ο Ριβς μπορεί να λογίζεται ως ελεύθερος αλλά είναι υπό όρους που σημαίνει πως οι Λέικερς έχουν το δικαίωμα να «ματσαρούν» κάθε προσφορά. Η ομάδα του Λος Άντζελες δεν σκοπεύει να χάσει τον 25χρονο γκαρντ που φέτος πραγματοποίησε μια σεζόν περισσότερο σαν προσωπική «δήλωση» και οδήγησε με τον τρόπο του την ομάδα στους τελικούς της Δύσης. Αναμένεται να έχει ζήτηση λόγω της ανεβασμένης του επίδοσης, αλλά οι Λέικερς μοιάζουν αποφασισμένοι να τον κρατήσουν.

Ο Μπρουκ Λόπεζ στα… καλύτερά του

Ακόμα κι αν προέρχεται από χειρουργείο στη μέση του πριν 18 μήνες, ο 34χρονος σέντερ πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη σεζόν της 15χρονης καριέρας του φέτος με τα «ελάφια». Ήταν υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς και σκόραρε με ποσοστό 63%. Ο Λόπεζ έχει μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία των Μπακς και με τα τρίποντά του σε συνδυασμό με την άμυνά του είναι μια ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε ομάδα. Μένει να δούμε αν ο νέος προπονητής του Μιλγουόκι, Έιντριαν Γκρίφιν έχει άλλα πλάνα.

Κρίστιαν Γουντ

Όλα έδειχναν πως ο Λούκα Ντόνσιτς θα έβρισκε στο πρόσωπο του Κρίστιαν Γουντ αυτό που χρειαζόταν στους Μάβερικς. Η σεζόν του 27χρονου φόργουορντ δεν πήγε όπως περίμεναν στο Ντάλας με τον ίδιο να ξεκινάει κυρίως από τον πάγκο και να μην αποδίδει αμυντικά όπως ήθελε η ομάδα. Νέοι δρόμοι φαίνεται πως θα «ανοίξουν» για τον ταλαντούχο παρ’ αυτά NBAer που μέτρησε μέσο όρο 16,6 πόντων, 7,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ.

Κέλι Ούμπρε

Τελευταίος και... καταϊδρωμένος ο Κέλι Ούμπρε που, αν και στα 27 του, δεν έχει καταφέρει να αναδείξει το ταλέντο του. Τις τελευταίες δύο σεζόν μπορεί να βρισκόταν σε μία από τις χειρότερες αγωνιστικά ομάδες της λίγκας, τους Σάρλοτ Χόρνετς, όμως έφτασε τον καλύτερο μέσο όρο πόντων στην καριέρα του με 20,3 ανά παιχνίδι. Πάντως δεδομένης και της κατάστασης των Χόρνετς με την αλλαγή και της ιδιοκτησίας τους μοιάζει δεδομένη για τον Ούμπρε η αλλαγή σκηνικού.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0