Basket Talk

Εργκίν Αταμάν: «Τελικός Ευρωλίγκα το 2024 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Εφές»

Εργκίν Αταμάν: «Τελικός Ευρωλίγκα το 2024 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Εφές»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στο beIN Sports, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο τελικός της Ευρωλίγκα το 2024 θα είναι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Αναντολού Εφές.

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο beIN Sports παραχώρησε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός μίλησε για αρκετά ζητήματα, ενώ τόνισε πως θα ήθελε στον τελικό της Ευρωλίγκα το 2024 να βρεθούν τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Αναντολού Εφές.

Ο 57χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στη θητεία του στην δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και στη φετινή σεζόν: «Έλεγαν ότι θέλαμε να πάρουμε την 4η θέση στα πλέι-οφ για να αποφύγουμε τη Φενέρμπαχτσε. Όμως την προσπεράσαμε και πήραμε το πρωτάθλημα. Μετά την ήττα στον 1ο ημιτελικό με 42 πόντους διαφορά σκέφτηκα να παραιτηθώ. Αν αγώνας είχε γίνει 1,5 μήνα πριν θα το είχα κάνει. Όμως σε εκείνο το σημείο της σεζόν επέμεινα και πίστεψα ότι μπορούμε να γυρίσουμε τα πάντα υπέρ μας. Άλλωστε είχα υποσχεθεί στον πρόεδρο της ομάδας τον Οζιλχάν το πρωτάθλημα ως αποχαιρετηστήριο δώρο

Όσον αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού είπε: «Όταν έμαθαν πολλοί ότι θα φύγω για τον Παναθηναϊκό ανακουφίστηκαν λέγοντας πως “θα τον ξεφορτωθούμε”». Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι «πράσινοι» ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση των Μπομπουά και Μπράιαντ, όμως δεν ήθελαν να «δελεάσουν» τους δύο παίκτες με επιπλέον χρήματα, από τη στιγμή που συμφώνησαν αμφότεροι για την ανανέωση του συμβολαίου τους. Παραδέχθηκε ακόμα ότι βρίσκονται σε επαφή για την απόκτηση 2-3 αστεριών της Ευρωλίγκα. Τέλος, αποκάλυψε ότι ο βοηθός του στην Εφές, Τσενκ Γιλντιρίμ, θα είναι άμεσος συνεργάτης του και στον Παναθηναϊκό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό λέγοντας: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανησυχούν πολύ αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ανησυχεί και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0