Basket Talk

Στο BCL η ΑΕΚ, αλλά από τα προκριματικά

Στο BCL η ΑΕΚ, αλλά από τα προκριματικά
Η ΑΕΚ δήλωσε συμμετοχή στο Basketball Champions League της σεζόν 2023/24, αλλά η παρουσία της στους ομίλους, βάσει κανονισμού, δεν είναι εξασφαλισμένη.
Παραμένει στο Basketball Champions League η ΑΕΚ. Η νικήτρια της διοργάνωσης εν έτει 2018, δήλωσε συμμετοχή για τη σεζόν 2023/24, ανεξάρτητα από την απόφαση του CAS, σχετικά με την τιμωρία της έδρας της. Υπενθυμίζεται πως όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των γεγονότων στο Game 2 με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Παράλληλα, έχει επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ στη «Βασίλισσα».

Η παρουσία της πάντως στους ομίλους της νέας σεζόν, δεν είναι εξασφαλισμένη, βάσει κανονισμού.

Η ΑΕΚ τερμάτισε στην 6η θέση της Basket League, πίσω από Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα, οπότε οι τρεις θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα, είναι «πιασμένες».

Η είσοδός της στους ομίλους, λοιπόν, θα πρέπει να γίνει μέσω των προκριματικών, όπως θα γίνει και στην περίπτωση του Κολοσσού.

Η μόνη περίπτωση να αλλάξει κάτι, είναι μία ομάδα που εκπροσωπεί κάποια από τις βασικές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία για παράδειγμα) να δηλώσει κώλυμα, αφήνοντας κενή κάποια θέση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0