Basket Talk

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 74-69: Πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ με ήττα, παρά την προσπάθεια στο φινάλε!

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 74-69: Πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ με ήττα, παρά την προσπάθεια στο φινάλε!

Ήττα για την Εθνική στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ γυναικών από το Μαυροβούνιο με σκορ 74-69.

Δεν ήταν ιδανική η πρεμιέρα της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ γυναικών, καθώς ηττήθηκε με 74-69 από το Μαυροβούνιο, παρά την προσπάθεια για ανατροπή στο φινάλε.

Σε ένα παιχνίδι που κινήθηκε σε υψηλό σκορ, η Εθνική μπήκε δυνατά στο παρκέ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 23-18. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι η Νατάσα Μακ του Μαυροβουνίου χρεώθηκε από νωρίς με δύο φάουλ.

Ωστόσο, η νατουραλιζέ σέντερ επέστρεψε στον αγώνα στο δεύτερο 10λεπτο και έδωσε την απαραίτητη ενέργεια στο Μαυροβούνιο, το οποίο πήρε τα ηνία στο σκορ με ένα σερί 8-0.

Παρότι βέβαια η Μακ υπέπεσε και σε τρίτο φάουλ και αποσύρθηκε εκ νέου στον πάγκο, οι Μαυροβούνιες συνέχισαν σε υψηλό τέμπο και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα εφτά πόντων (41-34).

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στην 3η περίοδο, με τις Μαυροβούνιες να ευστοχούν σε μεγάλα σουτ και να διατηρούν ακέραιο το προβάδισμα, το οποίο έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους διαφορά (60-47).

Στο 4ο δεκάλεπτο ωστόσο η Ελλάδα έκανε υπερπροσπάθεια για να ανατρέψει το σκορ, παρότι δεν τα κατάφερε εν τέλει. Μερικά μαζεμένα τρίποντα έριξαν στη διαφορά στο -5 (66-61), όμως η αστοχία της Εθνικής στη συνέχεια ήταν ανασταλτικός παράγοντας ώστε να ολοκληρωθεί η ανατροπή, παρά τα διαδοχικά λάθη από τις Μαυροβούνιες. Έτσι, το Μαυροβούνιο πήρε τη νίκη με 74-69.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Λετονία, το απόγευμα της Παρασκευής (16/06, 18:15).

Το στατιστικό του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 41-34, 60-49, 74-69

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0