Basket Talk

Ντένβερ Νάγκετς – Μαϊάμι Χιτ 94-89: Για πρώτη φορά πρωταθλητές στο NBA γράφοντας ιστορία! (vids)

Ντένβερ Νάγκετς – Μαϊάμι Χιτ 94-89: Για πρώτη φορά πρωταθλητές στο NBA γράφοντας ιστορία! (vids)
Το τέλος του πρωταθλήματος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι γεγονός και φέτος γιορτάζει και η Ευρώπη του Σέρβου Νίκολα Γιόκιτς. Οι Ντένβερ Νάγκετς κατέκτησαν το πρώτο δαχτυλίδι στην ιστορία τους σκουπίζοντας... ευγενικά τους αξιόμαχους Μαϊάμι Χιτ με 4-1 στην σειρά των τελικών.

Το βάρος της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος για τους Νάγκετς ήταν αδιαμφισβήτητα μεγάλο. Η κατάμεστη «Ball Arena» δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για να πάρει την ώθηση που χρειαζόταν η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς, ώστε να φορέσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι!

Το ματς

Με το «δεξί» ξεκίνησε ο πέμπτος τελικός για τους Χιτ. Με το κάρφωμα του Μπαμ Αντεμπάγιο και το τρίποντο του Μαξ Στρους να ακολουθεί, το Μαϊάμι έκανε ένα γρήγορο 5-0. Οι Νάγκετς απάντησαν άμεσα και ευνοήθηκαν από την αστοχία της ομάδας του Έρικ Σπόελστρα τρέχοντας με την σειρά τους ένα σερί 12-0 για το 12-5 στο 7ο λεπτό της περιόδου. Απάντηση στην απάντηση, λοιπόν, και οι Χιτ με 2-11 μάζεψαν την διαφορά και πέρασαν μπροστά (18-22) με τον «ζεστό» Αντεμπάγιο.

Οι δύο σταρ του Ντένβερ, ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Τζαμάλ Μάρεϊ, μάζεψαν από νωρίς στο ματς δύο φάουλ έκαστος και σε συνδυασμό με τον Άαρον Γκόρντον που είχε 3, κατέστησαν δύσκολο το έργο του Μάικ Μαλόουν. Πέντε πόντοι δια χειρός… Ντάνκαν Ρόμπινσον έδωσαν διψήφιο προβάδισμα στους Χιτ για πρώτη φορά στο παιχνίδι (39-29).

Ο πρωταθλητής με τους Ράπτορς, Κάιλ Λάουρι, με δύο εύστοχα τρίποντα κρατούσε την απόσταση από τους γηπεδούχους. Τα λάθη και η αστοχία από την περιφέρεια ήταν οι παράγοντες που «πλήγωναν» τους Νάγκετς όσο κι αν αυτοί προσπαθούσαν να… ροκανίσουν τη διαφορά.

Με έμμεσο τρίποντο από τον «Τζόκερ» η αναμέτρηση έγινε υπόθεση δύο καλαθιών. Το Μαϊάμι με τον Γκέιμπ Βίνσεντ που πήρε… μπρος μετά την ανάπαυλα διατηρούσε σταθερά την απόστασή του (53-60). Ο Γιόκιτς ανέλαβε δράση μαζί με τον… διόσκουρό του, Τζαμάλ Μάρεϊ και ισοφάρισαν το παιχνίδι στο 60-60.

Και… με εύστοχο τρίποντο από τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ οι Νάγκετς βρέθηκαν μετά από πολλή ώρα ξανά στην θέση του οδηγού (69-66). Ο Λάουρι, όμως, με μεγάλο σουτ από τα 7.25 έδωσε ξανά προβάδισμα στους Χιτ για το 70-71.

Η τελευταία και καθοριστική περίοδος ξεκίνησε με το δίδυμο ΓιόκιτςΜάρεϊ να κάνει τα… κόλπα του, ώστε το Ντένβερ να πάρει το προβάδισμα (71-75). Ο έμπειρος Λάουρι ήταν εκεί για να απαντήσει όταν το Μαϊάμι το χρειαζόταν. Οι δύο ομάδες είχαν δώσει έμφαση στην άμυνα κάνοντας ένα πολύ σκληρό και σωματικό παιχνίδι. Με ατομικές ενέργειες του Τζίμι Μπάτλερ (13 πόντοι σε 2’) έβαλε τους Χιτ μπροστά στο 86-87.

Ο Μπρους Μπράουν έδωσε ξανά στους Νάγκετς το προβάδισμα (89-90), ο Μπάτλερ βρήκε σίδερο στη δική του προσπάθεια και έτσι το Ντένβερ πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του!


Τα δωδεκάλεπτα: 22-24, 44-51, 70-71, 94-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnwsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0