Basket Talk

Επέστρεψε στο... θρόνο της η Ζαλγκίρις - Στην κορυφή με ανατροπή επί της Ρίτας! (video)

Επέστρεψε στο... θρόνο της η Ζαλγκίρις - Στην κορυφή με ανατροπή επί της Ρίτας! (video)
Αγχώθηκε, βρέθηκε στα... σχοινιά μπροστά σε μία γεμάτη και εκστασιασμένη «Zalgirio Arena», όμως με φοβερή ανατροπή στο τελευταίο δίλεπτο, η Ζαλγκίρις αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λιθουανίας (93-87 τη Ρίτας Βίλνιους στο Game 5).
Τρομερή εξέλιξη στους τελικούς της LKL με τη Ζαλγκίρις μετά από τη διακοπή ενός έτους, να επιστρέφει στο... πάνθεον του λιθουανικού μπάσκετ, έστω και αν χρειάστηκε το 5ο παιχνίδι και να υπερβάλει ευατόν στο φινάλε αυτού.
Με ανατροπή λοιπόν στο τελευταίο δίλεπτο του 5ου τελικού, η αρμάδα του Μακσβίτις νίκησε με 93-87 τη Ρίτας Βίλνιους και έκανε το 3-2 ανακτώντας έτσι τα ηνία στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Ισόβια πρωταθλήτρια η Ζαλγκίρις με τον 24ο τίτλο της σε 30 πρωταθλήματα.
Η αξιόμαχη Ρίτας ήταν εκείνη που προηγήθηκε με 87-86 στο 38ο λεπτό αλλά η Ζαλγκίρις με μπροστάρη τον Αϊζάια Τέιλορ «έτρεξε» 11-0 σερί στο κρισιμότερο σημείο για το 97-87, μισό λεπτό πριν το φινάλε.

Πρώτοι σκόρερ για τους πρωταθλητές ήταν οι Τέιλορ (32), Μπουτκέβιτσιους (16) και Μπραζντέικις (11) ενώ από τη Ρίτας, οι ΜακΚούλουμ (20), Φόστερ (17) και Φρίντρικσον (13) ήταν εκείνοι που δυσκόλεψαν περισσότερο τη Ζαλγκίρις.
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0