Basket Talk

Μαϊάμι Χιτ – Ντένβερ Νάγκετς 95-108: Δια χειρός... Γκόρντον «φλερτάρουν» με το πρωτάθλημα (video)

Μαϊάμι Χιτ – Ντένβερ Νάγκετς 95-108: Δια χειρός... Γκόρντον «φλερτάρουν» με το πρωτάθλημα (video)
Οι Ντένβερ Νάγκετς «άλωσαν» το Μαϊάμι για δεύτερη φορά κάνοντας το 3-1 στην σειρά των Τελικών του NBA. Με τον Άαρον Γκόρντον σε εξαιρετική μέρα βρίσκονται πλέον ένα βήμα από την κατάκτηση του δαχτυλιδιού.

Οι Νάγκετς έκαναν το πέρασμά τους από τις παραλίες του Μαϊάμι παίρνοντας δύο νίκες – ανάσα για την σειρά των Τελικών του NBA.

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς ανέκτησε το χαμένο πλεονέκτημα της έδρας και με τη νίκη απέναντι στους Χιτ (95-108) και έκανε το 3-1 στην σειρά που θα ταξιδέψει στο Ντένβερ για το πέμπτο παιχνίδι.


Το ματς

Ο Νίκολα Γιόκιτς βρισκόταν κυριολεκτικά παντού σε άμυνα και επίθεση με την εκκίνηση του παιχνιδιού βάζοντας του Νάγκετς από νωρίς μπροστά (2-7). Γρήγορα οι Χιτ έφεραν σε ισορροπία το ματς με τον Κέβιν Λοβ και τον Μπαμ Αντεμπάγιο. Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα τους (11-18), όμως η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα έτρεξε ένα σερί 7-0 και με το τρίποντο του… πρωταθλητή Κάιλ Λάουρι έφερε το παιχνίδι στα ίσα και πέρασε και μπροστά με φοβερό σουτ του Τζίμι Μπάτλερ από τα 7,25.

Η δεύτερη περίοδος είχε ονοματεπώνυμο Άαρον Γκόρντον. Ο 27χρονος φόργουορντ στο πρώτο δωδεκάλεπτο μέτρησε έναν πόντο όμως στο δεύτερο έβαλε μαζεμένους 15. Ο Γκόρντον χάρισε στο κοινό του «Kaseya Center» δύο εντυπωσιακά καρφώματα, όπως τα συνηθίζει, όπου σε συνδυασμό με δύο εύστοχα τρίποντα χάρισε στους Νάγκετς το προβάδισμα 7 πόντων (43-50). Ο Αντεμπάγιο με εκπληκτικό πόστερ κάρφωμα μείωσε τη διαφορά στους 5 (51-55).

Η χημεία των Νάγκετς εξακολουθούσε να δουλεύει ιδανικά και μετά την ανάπαυλα ωθώντας τους για πρώτη φορά στο ματς σε διψήφιο προβάδισμα (55-65). Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ ήταν αυτός που ενίσχυσε το παιχνίδι του Μάικ Μαλόουν αποδεικνύοντας πως το Ντένβερ μπορεί να βρει λύσεις από πολλούς παίκτες του ρόστερ τους. Ο βετεράνος Κέβιν Λοβ με δύο εύστοχα τρίποντα προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά, αλλά εκεί ήρθε ο «Τζόκερ» με σουτ από την περιφέρεια για να… κόψει τον αέρα των Χιτ.

Ο Γκόρντον στο ματς της ζωής του (27 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) έβαλε ένα ασύλληπτο καλάθι μετά από την άψογη συνεργασία του με τον Γιόκιτς συνοδεύοντας το αμέσως μετά και με τρίποντο για το 73-86.

Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο οι Χιτ ξέσπασαν με ένα σερί 8-0 δημιούργησαν πονοκέφαλο στους Νάγκετς που είχαν να διαχειριστούν και το γεγονός ότι ο Γιόκιτς είχε μαζέψει πέντε φάουλ. Απάντησε ο Τζαμάλ Μάρει με δύσκολο τρίποντο για το 81-89, ο οποίος με τις 12 ασίστ του έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με τέσσερα σερί ματς τελικών που μοιράζει πάνω από 10 πάσες.

Οι Χιτ όπως πάντα δεν το έβαζαν εύκολα κάτω, όμως οι Νάγκετς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και βρίσκονται μία… ανάσα από το πρωτάθλημα.

Τα δωδεκάλεπτα:
21-20, 51-55, 73-86, 95-108

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0