Basket Talk

Μια δυνατή φιλία που δοκιμάζεται από έναν τραυματισμό (video)

Μια δυνατή φιλία που δοκιμάζεται από έναν τραυματισμό (video)

Η στεναχώρια του Μποχωρίδη και το άμεσο ενδιαφέρον του μετά το ντέρμπι «αιωνίων» για την κατάσταση του τραυματία Βεζένκοφ είναι «τρανό» παράδειγμα ότι οι φιλίες, πόσω δε μάλλον αν είναι τόσο... δυνατές όσο των δυο τους, δεν χαλάνε για έναν αγώνα μπάσκετ!

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός έδωσε λόγο στους φιλάθλους του να γεμίσουν το ΟΑΚΑ και να πιστέψουν ξανά σε κάτι, μετά από πολύ καιρό! Μετά την ηρωική εμφάνιση στο Game 1, οι «πράσινοι» έσπασαν το αήττητο σερί του Ολυμπιακού και έσπασαν το σερί 14 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Ματέους Πονίτκα έβαλε το σουτ της ζωής του και το «τριφύλλι» ισοφάρισε τη σειρά των τελικών, μένοντας «ζωντανός» στην υπόθεση – τίτλος.

Οι Πειραιώτες τελείωσαν το ματς σχεδόν με… μισή ομάδα, καθώς ο Σλούκας ήταν εκτός από πριν, ο Γουόκαπ αποβλήθηκε και ο Βεζένκοφ τραυματίστηκε σε μια φάση που πάτησε άτσαλα στο παρκέ προσπαθώντας να διεκδικήσει επιθετικό ριμπάουντ, από τον Μποχωρίδη.

Έφτασε μια στιγμή που είναι βέβαιο ότι ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Σάσα Βεζένκοφ δεν απολαμβάνουν. Να παίζουν αντίπαλοι! Οι δυο τους διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, η οποία προέρχεται από τις ακαδημίες του Άρη αλλά και από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

vezenkov_bochoridis100.jpg

Από τα «σπλάχνα» του Άρη, αναδείχθηκαν συγχρόνως στην πρώτη ομάδα, κέρδισαν τίτλους στα παιδικοεφηβικά, έπαιξαν τελικό Κυπέλλου το 2014 με την ανδρική ομάδα και έγιναν αχώριστοι. Μαζί σε προετοιμασίες, μαζί στις προπονήσεις, μαζί έξω από το γήπεδο, μαζί πάνω στο παρκέ, μαζί σε χαρές και σε λύπες, σε νίκες και ήττες όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δυο πρωταγωνίστησαν στη φάση του τραυματισμού του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ του ΟΑΚΑ. Μετά το τέλος του ματς, ο Μποχωρίδης ξέχασε τη νίκη, θα ξέχναγε και την ήττα (αν ερχόταν) και πήγε αμέσως στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται το φιλαράκι του, μέχρι να έρθει στα αυτιά του η ενημέρωση ότι έχει μεταβεί στο Ιατρικό Αθηνών.

Ο ένας όχι απλά εκτιμάει τον άλλον. Ο ένας αγαπάει και νοιάζεται για τον άλλον. Ο Βεζένκοφ ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να σταθούν στον Μποχωρίδη το καλοκαίρι στο Ηράκλειο όταν αποκλείστηκε η Εθνική Νέων από τα ημιτελικά. Ήταν τότε που ο Βεζένκοφ φορούσε την φανέλα του Μποχωρίδη και παρακολουθούσε τους αγώνες στο πανευρωπαϊκό Νέων, ο ίδιος ως παίκτης της Εθνικής Βουλγαρίας.

vezenkov_hellas_bochoridis.jpg

Η στεναχώρια του Λευτέρη Μποχωρίδη που δεν τραυμάτισε έναν αντίπαλό του, αλλά τον φίλο του, μάς θυμίζει πόσο σημαντική αξία είναι η φιλία και απέδειξε ότι δεν πρέπει να… χαλάνε καρδιές για έναν αγώνα μπάσκετ, τι κι αν είναι τελικός πρωταθλήματος, τι κι αν είναι ντέρμπι «αιωνίων»…

vezenkov_bochoridis_aris_proponisi_pale.jpg

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0