Basket Talk

Μαϊάμι Χιτ – Ντένβερ Νάγκετς 94-109: Με μυθικό Γιόκιτς έχουν ξανά το... πάνω χέρι! (video)

Μαϊάμι Χιτ – Ντένβερ Νάγκετς 94-109: Με μυθικό Γιόκιτς έχουν ξανά το... πάνω χέρι! (video)
Οι Νάγκετς έβαλαν στόχο να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας που τους στέρησαν οι Χιτ στο Game 2 και το κατάφεραν με την επιβλητική τους εμφάνιση στο Μαϊάμι όπου και επικράτησαν με 94-109.

Για πρώτη φορά στην φετινή post season οι Νάγκετς ως πρώτοι στην Δύση έχασαν το πλεονέκτημα της έδρας τους, αφού οι Χιτ νίκησαν στο Game 2 των Τελικών του NBA ισοφαρίζοντας την σειρά στο 1-1.

Tώρα τα επόμενα δύο παιχνίδια έχουν μεταφερθεί από το υψόμετρο του Ντένβερ στη θάλασσα του Μαϊάμι και η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς βρήκε τον τρόπο να... ταράξει τα νερά νικώντας εκτός έδρας με σκορ 94-109.


Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το… δεξί το Game 3 στην έδρα τους κάνοντας ένα γρήγορο 5-0 με τον Κέβιν Λοβ και τον Μπαμ Αντεμπάγιο. Το παιχνίδι είχε γίνει αρκετά επιθετικό με τον Τζαμάλ Μάρει να μετρά ήδη στα πρώτα 6 λεπτά 8 πόντους και τον Νίκολα Γιόκιτς να φέρνει μπροστά τους Νάγκετς για το 14-16. Οι Χιτ φάνηκαν εξαιρετικά άστοχοι μετρώντας 8 χαμένες προσπάθειες, όμως με τη βοήθεια του Τζίμι Μπάτλερ ισοφάρισαν στο 24-24.

Οι Νάγκετς πήραν «φωτιά» με την έναρξη της δεύτερης περιόδου βάζοντας 5 σερί πόντους (24-29) εκεί όμως, βρέθηκε ο Αντεμπάγιο που οδήγησε το Μαϊάμι στην ισοφάριση. Τον ακολούθησε ο Κέιλεμπ Μάρτιν με το επιθετικό του κρεσέντο (8 πόντοι) που έφερε τους Χιτ ξανά μπροστά (37-33).

Το επιθετικό δίδυμο του Ντένβερ από την άλλη είχε άψογες συνεργασίες με τον Μάρει να απαντάει και το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια (37-41). Ο Γιόκιτς έχοντας ήδη το double double (14π, 12ρ, 7α) στο… τσεπάκι του φλέρταρε και με το triple double. Συν τοις άλλοις το δίδυμο-φωτιά ευθυνόταν για τους 44 από τους 49 πόντους της ομάδας.

Μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Μάικ Μαλόουν φάνηκε να έχει βάλει στόχο να πάρει πίσω το πλεονέκτημα που της αφαίρεσαν οι γηπεδούχοι. Με έξι γρήγορους αναπάντητους πόντους από τον Γιόκιτς και τον Άαρον Γκόρντον οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο ματς (48-59).

Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα προσπάθησε να βρει απαντήσεις μέσα από τον Μπάτλερ και το τρίποντο του Λοβ, όμως κατάφερε να περιορίσει τους πρωταθλητές την Δύσης που ήταν σταθερά μπροστά ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς (60-73).
Η τέταρτη περίοδος πήρε... διαδικαστικό χαρακτήρα με την διαφορά να φτάνει και στους 21 πόντους υπερ τον γηπεδούχων (72-93). Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του ρούκι του Ντένβερ, Κρίστιαν Μπράουν, ο οποίος προσέφερε στους Νάγκετς 15 πόντους.

Και φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον «Τζόκερ» των 32 πόντων, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ, αριθμών που δεν έχουν σημειωθεί ξανά στην ιστορία των Τελικών του NBA.

Τα δωδεκάλεπτα:
24-24, 48-53, 68-82, 94-109

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0