Basket Talk

Ο Αντετοκούνμπο και η (διαρκής) ελληνική παροικία του Μιλγουόκι (video)

Ο Αντετοκούνμπο και η (διαρκής) ελληνική παροικία του Μιλγουόκι (video)

Οι Μιλγούκι Μπακς θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουν «ελληνοποιηθεί» από την έλευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2013 και μετά.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στα «ελάφια» με ελληνικό… άρωμα είναι αυτή του Γιώργου Βόβορα. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, θα βρίσκεται στο προπονητικό επιτελείο των Μπακς κατά την περίοδο της Summer League του NBA στο Λας Βέγκας από τις 7 έως 17 Ιουλίου. Η ομάδα άλλαξε μάλιστα πρόσφατα προπονητή και στην θέση του Μάικ Μπουντενχόλζερ προσέλαβε τον Έιντριαν Γκρίφιν για τον πάγκο της.

Ο 46χρονος Έλληνας τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πράγματα και να εξελίξει το προπονητικό του στυλ και με αφορμή την έλευση του στο Μιλγουόκι, το BN Sports θυμάται όσους Έλληνες πέρασαν από τους πρωταθλητές του 2021.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο… δικός μας MVP του παγκόσμιου μπάσκετ, ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που σπάει όλα τα ρεκόρ, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο NBA και στους Μιλγουόκι Μπακς ως ο ηγέτης που τους οδήγησε και στο πρωτάθλημα του 2021.

thanasis-antetokounmpo-giannis-antetokounmpo-trophy-1568x882.webp

Όμως για να φτάσει σ’ αυτό το ανώτατο στάδιο στην καριέρα του ο Giannis, πέρασε από 40 κύματα. Οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν πολύ δύσκολες. Ο «Greek Freak» ξεκίνησε ν’ ασχολείται με το μπάσκετ στα 13 του χρόνια και μετά από τον Φιλαθλητικό όπου αγωνίστηκαν και τα αδέρφια του, Θανάσης και Κώστας, επιλέχθηκε στο νούμερο 15 του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς τον Ιούνιο του 2013. Τότε γιόρτασε μαζί με τον Θανάση αυτό το επίτευγμα κρατώντας την ελληνική σημαία.

171678418.0.jpg

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Το 2019 ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη, Θανάσης, πήγε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Έλληνα σταρ για να τον ενισχύσει και ψυχολογικά στους Μπακς (νωρίτερα αγωνιζόταν στην θυγατρική ομάδα στη G league). Εξάλλου είναι γνωστό το πόσο δεμένη είναι η οικογένεια Αντετοκούνμπο και ότι ο Giannis έμαθε να αγαπάει το μπάσκετ δίπλα στον Θανάση. Από την συνοικία των Σεπολίων όπου πουλούσαν γυαλιά ηλίου, τσάντες και ρολόγια στις υπαίθριες αγορές βρέθηκαν στον φανταστικό κόσμο του NBA πανηγυρίζοντας μαζί και το δαχτυλίδι το 2021.

Κώστας και Άλεξ Αντετοκούνμπο

Αφού ο μεγαλύτερος αδερφός τους, Giannis, έκανε το αδύνατο να μοιάζει δυνατό με την επιλογή του από τα «ελάφια» το 2013, όλη η οικογένεια μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Μιλγουόκι. Ο Κώστας και ο Άλεξ έπαιξαν μπάσκετ στο Ντομίνικαν, το γυμνάσιο της περιοχής. Ο Κώστας αγωνίζεται πλεόν στη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ ο Άλεξ βρίσκεται στην θυγατρική των Μπακς στην G league, Ουισκόνσιν Χερντ.

IMG_0379.jpg

Γιώργος Καλαϊτζάκης

Τον Ιούλιο του 2021, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επιλέχθηκε στο νούμερο 60 του ντραφτ του NBA από τους Ιντιάνα Πέισερς, αλλά γρήγορα τα δικαιώματά του τα απέκτησε το Μιλγουόκι. Λίγους μήνες αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ελαφιών» στη νίκη τους απέναντι στους Νετς με 127-104. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε και στην θυγατρική των Μπακς, τους Ουισκόνσιν Χερντ.

Κανέλλος Γαρμπής

Ο 31χρονος γκαρντ που ανήκει πλέον στον Κένταυρο Λιβαδειάς (Α’ ΕΣΚΑΣΕ) έκανε κι εκείνος το πέρασμα του από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να κυνηγήσει το όνειρο. Ο Κανέλλος Γαρμπής, που είναι και προσωπικός φίλος της οικογένειας Αντετοκούνμπο, είχε αγωνιστεί στην θυγατρική των Μιλγουόκι Μπακς, τους Ουισκόσιν Χερντ, αφού επιλέχθηκε στον τρίτο γύρο του ντραφτ στο νούμερο 59 προκαλώντας… σοκ στα ελληνικά μέσα με αυτή την εξέλιξη. Δεν αγωνίστηκε ιδιαιτέρα στους Χερντ και αποδεσμεύτηκε με την Ιρπίνια στην Ιταλία (Serie C) να είναι ένας από τους επόμενους προορισμούς του.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0