Basket Talk

NBA: Που βρίσκονταν οι πρωταγωνιστές των Τελικών την τελευταία φορά που οι Χιτ νίκησαν στο Ντένβερ; (video)

NBA: Που βρίσκονταν οι πρωταγωνιστές των Τελικών την τελευταία φορά που οι Χιτ νίκησαν στο Ντένβερ; (video)
Το Μαϊάμι για ακόμη μία φορά πήγε κόντρα στα προγνωστικά και νίκησε τους Νάγκετς στην έδρα τους μετά από 6,5 ολόκληρα χρόνια αφαιρώντας τους το πλεονέκτημα και παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στους Τελικούς του NBA.
Σχετικά Άρθρα

Είναι μία από εκείνες τις στιγμές που η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα «αρέσκεται» να είναι το αουτσάιντερ για να αποδεικνύει σε όσους την αμφισβητούν πως για όλα είναι ικανή, ακόμα και για το πιο τρελό σενάριο.

Σ’ ένα τέτοιο έργο ήταν θεατές όσοι παρακολουθήσαν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των Τελικών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ήταν μία αναμέτρηση που έμοιαζε περισσότερο με τρενάκι του τρόμου παρά με τελικό NBA, αφού οι εναλλαγές στο σκορ… έδιναν και έπαιρναν. Οι Χιτ κατάφεραν το ακατόρθωτο και νίκησαν τους «άχαστους» στην έδρα τους Νάγκετς με 111-108.

Γιατί όμως «άχαστοι»;

Η ομάδα του Μάικ Μαλόουν, ως γνωστόν, τερμάτισε στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας αφού είχε το καλύτερο ρεκόρ (53-29). Αυτό για να το καταφέρει η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς διατήρησε την έδρα της, «Ball Arena», αήττητη για παραπάνω από δύο μήνες. Τελευταία φορά που οι Νάγκετς έχασαν στο Ντένβερ ήταν στις 30 Μαρτίου σε ματς κόντρα στους Πέλικανς (88-107).

Αυτό μέχρι σήμερα που οι Μαϊάμι Χιτ, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως είναι «πολύ σκληροί για να πεθάνουν», έσπασαν την έδρα των Νάγκετς στο Game 2 των Τελικών.

Βέβαια αυτό δεν είναι το μοναδικό… κατόρθωμα των Χιτ.

Η παρέα του Τζίμπι Μπάτλερ είχε να φύγει νικήτρια από το βουνό του Ντένβερ 6,5 ολόκληρα χρόνια, από τις 30 Νοεμβρίου του 2016 με σκορ 106-98! Βασικά τότε ο Μπάτλερ δεν έπαιζε καν στους Χιτ!

Που βρίσκονταν όμως οι πρωταγωνιστές των φετινών Τελικών 7,5 χρόνια πριν;

Τζίμι Μπάτλερ

Ο Τζίμι «Μπάκετς» δεν βρισκόταν στους Μαϊάμι Χιτ την σεζόν 2016-2017 αλλά αγωνιζόταν για λογαριασμό της πρώτης του ομάδας, τους Σικάγο Μπουλς. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, ο 27χρονος τότε Μπάτλερ πραγματοποιούσε καταπληκτικές εμφανίσεις με τους «ταύρους».

Μπαμ Αντεμπάγιο

Ο σέντερ του Μαϊάμι το Νοέμβριο του 2016 δεν είχε μπει ακόμα στον φανταστικό κόσμο του NBA, αλλά ήταν πρωτοετής στο κολέγιο του Κεντάκι. Μισό χρόνο αργότερα ο 19χρονος τότε Μπαμ επιλέχθηκε από τους Χιτ ως το νούμερο 14 του ντραφτ.

 Κέβιν Λοβ

Ο βετεράνος φόργουορντ βρισκόταν στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και ζούσε στον απόηχο του κερδισμένου δαχτυλιδιού το 2016 απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο 7ο παιχνίδι της σειράς των εμβληματικών αυτών Τελικών.

Νίκολα Γιόκιτς

O «Τζόκερ» που τόσο αγαπά το Ντένβερ, διένυε την τρίτη του χρονιά στους Νάγκετς και έζησε εκείνη την εντός έδρας ήττα από τους Χιτ τον Νοέμβριο του 2016. Ακόμα ο Σέρβος σέντερ δεν είχε προλάβει να καθιερωθεί στην ομάδα και είχε ρόλο αναπληρωματικού…Η συνέχεια γνωστή για τον δύο φορές πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς.

Τζαμάλ Μάρει

Ο 19χρονος τότε γκαρντ ήταν στην ρούκι του χρονιά στο NBA, αφού λίγους μήνες πριν είχε επιλεχθεί ως 7ος στο ντραφτ από τους Νάγκετς. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε ακόμη θέση στη βασική πεντάδα αν και έδειχνε την κλάση του με κάθε ευκαιρία.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0