Basket Talk

Εθνική ομάδα: Δεν βρέθηκε το... παραθυράκι για Ντόρσεϊ και συνεχίζει να λογίζεται ως νατουραλιζέ!

Εθνική ομάδα: Δεν βρέθηκε το... παραθυράκι για Ντόρσεϊ και συνεχίζει να λογίζεται ως νατουραλιζέ!
Παρά τις όποιες προσπάθειες από μεριάς ΕΟΚ, όπως όλα δείχνουν δεν άλλαξε το status με το οποίο ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα (νατουραλιζέ). Συνεπώς ο Δημήτρης Ιτούδης καλείται να... διαλέξει ενόψει του επερχόμενου MundoBasket.
Ο σαφής κανονισμός της FIBA ως προς τους νατουραλιζέ παίκτες και τη δυνατότητα χρήσης αυτών από τις Εθνικές ομάδες αποτέλεσε τελικώς «αγκάθι» αδύνατο να το υπερβεί η ελληνική μεριά. 

Παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν από μεριάς Ομοσπονδίας για να βρεθεί αυτό το «παραθυράκι» για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και να λογίζεται ως γηγενής (ο κανονισμός λέει ότι θα έπρεπε να έχει διαβατήριο πριν τα 16 του), εν τέλει αυτό δεν έγινε πράξη. Έτσι ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε συνεχίζει με τα έως τώρα δεδομένα, δηλαδή να πιάνει θέση νατουραλιζέ (μία επιτρέπεται).

Αυτό σημαίνει - και με τις διαδικασίες έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου για τον Μήτρο-Λονγκ να τρέχουν και να βρίσκονται σε καλό στάδιο - πως ο Δημήτρης Ιτούδης καλείται να διαχειριστεί πιθανότατα έναν... τριπλό πονοκέφαλο ενόψει της προετοιμασίας της «Επίσημης Αγαπημένης» για το Παγκόσμιο Κύπελλο στα βάθυ της Ανατολής.

Με τον Τόμας Ουόκαπ να έχει μπει εδώ και λίγους μήνες στο παιχνίδι (απέκτησε ελληνικό διαβατήριο και με τη σφραγίδα του ΦΕΚ), ο ομοσπονδιακός τεχνικός καλείται να αποφασίσει με ποιον από τους τρεις (αν οι διαδιακασίες κυλήσουν εντός χρόνου και για τον άσο της Αρμάνι) θα πορευτεί στο μεγάλο ραντεβού που έπεται.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0