Basket Talk

Ντένβερ Νάγκετς – Μαϊάμι Χιτ 104-93: Με «τριπλό» Γιόκιτς για το 1-0 στους τελικούς! (video)

Ντένβερ Νάγκετς – Μαϊάμι Χιτ 104-93: Με «τριπλό» Γιόκιτς για το 1-0 στους τελικούς! (video)
Οι ξεκούραστοι Νάγκετς έκαναν επίδειξη δύναμης με τον Γιόκιτς να κάνει τα πάντα να μοιάζουν εύκολα με τις άψογες συνεργασίες του για την πρώτη νίκη της ομάδας του (104-93) στην σειρά των τελικών κόντρα στους Χιτ.

Μετά από 47 ολόκληρα χρόνια αναμονής οι Νάγκετς βρέθηκαν σε τελικούς NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους και φιλοξένησαν στην «Ball Arena», αφού έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, τους αντιπάλους τους Μαϊάμι Χιτ.

Η ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς μετά την… ευγενική «σκούπα» στην σειρά των ημιτελικών με τους Λέικερς (4-1) ξεκίνησαν με μεγαλύτερη φρεσκάδα το πρώτο παιχνίδι των τελικών μιας και είχαν μέρες να ξεκουραστούν.

Οι Μαϊάμι  Χιτ από την άλλη προέρχονται από την εξουθενωτική σειρά κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς που χρειάστηκε Game 7 για να κριθεί ο νικητής. Η παρέα του Τζίμι Μπάτλερ έχει αποδείξει την δυναμική της και από το γεγονός ότι απ’ όλα τα Game 1 των φετινών play offs έχει φύγει νικήτρια, μέχρι σήμερα…

Το Ματς

 

Οι Χιτ είχαν καταφέρει να περιορίσουν τον Νίκολα Γιόκιτς από το να σκοράρει με το double team που είχε αναθέσει ο Έρικ Σπόελστρα στους παίκτες του. Ο Σέρβος σέντερ μπορεί να πήρε το πρώτο του σουτ στην εκπνοή του πρώτου δωδεκαλέπτου  όμως έβρισκε συνεχώς εναλλακτικές λύσεις τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του (27-18). Ο Άαρον Γκόρντον ξεχώρισε στην πρώτη περίοδο σημειώνοντας 8 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Μάικ Μαλόουν ξέφυγε ακόμα περισσότερο αποδοτικά. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ ήταν αυτός που άρχισε να… ζεσταίνεται με τρίποντο στα 14’ φτάνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (32-22) και σκοράροντας 18 πόντους σε δύο περιόδους.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο με τους 14 πόντους του στο πρώτο μέρος ήταν αυτός που ξεχώριζε στην προσπάθεια του Μαϊάμι να μειώσει αλλά η ομάδα του ήταν αρκετά άστοχη. Το αντίπαλο… δέος, Νίκολα Γιόκιτς, κατάφερε να ξεφύγει από την ασφυκτική άμυνα των Χιτ και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με double double 10 πόντων και 10 ασίστ βοηθώντας την ομάδα του να προηγηθεί με τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη την στιγμή (59-42).

Η μεγάλη διαφορά στην ενέργεια των δύο ομάδων συνέχισε να διακρίνεται και μετά την ανάπαυλα. Για τους Νάγκετς όλα λειτουργούσαν ιδανικά. Ο Γιόκιτς συνεργαζόταν άψογα με τον Μάρεϊ και σε συνδυασμό με τον Γκόρντον και τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Από την άλλη για τους Χιτ ο μόνος αποτελεσματικός παίκτης ήταν ο Αντεμπάγιο των 24 πόντων.

Ο Κάιλ Λάουρι με τον Γκέιμπ Βίνσεντ πήραν τα ηνία των Χιτ και με τα τρίποντά τους μείωσαν την διαφορά από -24 στο -10 για το 84-74 αποδεικνύοντας πως το Μαϊάμι είναι πολύ σκληρό για να… πεθάνει. Εκεί όμως βρέθηκε ο Γιόκιτς που πάτησε «γκάζι» για τους Νάγκετς τρέχοντας ένα σερί 6-0 (90-74) για να… καθαρίσει το παιχνίδι και τις ελπίδες του Μαϊάμι για ανατροπή.
Ο Σέρβος σέντερ στο ντεμπούτο του στους τελικούς του NBA έκανε το... κλασσικό triple double (27 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ) για να οδηγήσει το Ντένβερ στη νίκη στο Game 1 των τελικών.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-20, 59-42, 84-63, 104-93

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0