Basket Talk

Αγραβάνης: «Ο Ολυμπιακός παίζει… μουσικές καρέκλες - Ο Σπανούλης θα κατακτήσει την κορυφή και ως προπονητής»

Αγραβάνης: «Ο Ολυμπιακός παίζει… μουσικές καρέκλες - Ο Σπανούλης θα κατακτήσει την κορυφή και ως προπονητής»

Στο εντυπωσιακό μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός και στην σιγουριά του για την επιτυχία του (προπονητή) Βασίλη Σπανούλη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά την πρόκριση επί του Περιστερίου ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League κερδίζοντας 81-67 το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Αγραβάνης σε δηλώσεις του μετά το ματς μίλησε για το θέμα του Παναθηναϊκού στη θέση «1», για το εντυπωσιακό μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός που θυμίζει… μουσικές καρέκλες, αλλά εξέφρασε και τον ενθουσιασμό και τη σιγουριά του για το επιτυχημένο μέλλον του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αγραβάνη:

«Καταρχάς να ξεκινήσω από το πρώτο ματς, όπου κερδίσαμε με 45 πόντους διαφορά, είπα στους συμπαίκτες μου πως η σειρά δεν θα είναι εύκολη. Ήξερα, καθώς είχα βρεθεί στο Περιστέρι, πως κοουτσάρει ο Σπανούλης και το mentality του. Μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Περιστέρι και είμαι σίγουρος πως ο Σπανούλης θα κατακτήσει την κορυφή και ως προπονητής, γιατί ήμουν εκεί και ξέρω πως δουλεύει. 

Δεν μας άγχωσε το γεγονός πως πήγαμε σε 5ο ματς. Ό,τι έγινε στο Περιστέρι και στα δύο παιχνίδια, η άμυνά μας ήταν εκεί, σίγουρα όχι τόσο καλή όσο στο ΟΑΚΑ, αλλά στην επίθεση σε αυτά τα δύο ματς δεν παίξαμε τίποτα. Δεν γυρίσαμε τη μπάλα πάνω από δύο φορές. Δεν υπήρχε γρήγορη απόφαση από εμάς τους παίκτες. Ήταν δικό μας το λάθος και κακώς η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Περιστερίου μας επηρέασε και δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. 

Σίγουρα υπάρχει ζήτημα στο point guard. Ο Πάρις είναι συγκινητικός, τα δίνει όλα, ο Πονίτκα με τον Γκριγκόνις βοηθάνε επίσης. Υπάρχει ζήτημα αλλά πρέπει να το καλύψουμε. Η λέξη κλειδί είναι η αυταπάρνηση όπως είπε και ο κόουτς. Τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον κερδίσεις με την πεπατημένη, πρέπει να βάλεις τρελά σουτ, πρέπει να βγεις στο κηνυγητό σε όλο το ματς. Ο Ολυμπιακός παίζει ένα μπάσκετ να το πω χαριτολογώντας «μουσικές καρέκλες», τρέχουν γύρω-γύρω και περιμένουν ποιος θα «κοιμηθεί» στην άμυνα για να χτυπήσουν. Πρέπει να τρέξουμε πολύ στην άμυνα και στην επίθεση να είμαστε αποφασιστικοί. 

Χάσαμε 4 τετ-α-τετ και χάσαμε και 4 ριμπάουντ που οδήγησαν σε καλάθι, δηλαδή είναι 8 πόντοι που δεν βάλαμε και 8 που δεχτήκαμε. Οπότε δεν είναι άγχος, και στο προηγούμενο ματς ήμασταν ισοπαλία στο ημίχρονο, απλά συγκεντρωθήκαμε παραπάνω. Συνεχίσαμε την ίδια άμυνα. 

Εγώ έχω παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια, μου φτιάχνουν τη διάθεση τα ντέρμπι. Ο κόσμος ήταν περισσότερος σήμερα, μακάρι να τον έχουμε τον κόσμο κοντά μας και στα ντέρμπι. Εμένα αυτό μου αρέσει, είτε η εχθρική έδρα είτε η δική μου. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και θέλω να κερδίσω τα πάντα. 

Σίγουρα είναι κακή η σεζόν. Όταν έχουμε κάνει τόσες ήττες στην Ελλάδα, όταν βγαίνεις τόσο πίσω στην Ευρωλίγκα, όταν δεν μπορείς να πάρεις ένα διπλό από το Περιστέρι. Είναι κακή χρονιά ξεκάθαρα. Όμως δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί. Έχουμε τα πράγματα στο χέρι μας. Συμφωνώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει την Ευρωλίγκα, εμείς όμως πρέπει να τα δώσουμε όλα. Είναι ακόμη στο χέρι μας τα πράγματα. 

Στόχος είναι το κάθε ματς ξεχωριστά. Να συγκεντρωθούμε στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ και να τα δώσουμε όλα. Πρέπει να κηνυγήσουμε κάποιο break. 

Δεν ξέρω σε ποια θέματα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά αναφέρθηκε ο κόουτς Σερέλης. Μπορεί να μιλούσε για κάποια παλιότερα γεγονότα. Εμείς τώρα είμαστε όλοι μαζί, δουλεύουμε όλοι μαζί, βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι η ομάδα και πρέπει να το κρατήσουμε για να είμαστε δυνατοί στα ντέρμπι. 

Είναι πολύ καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να κοντράρουν κάποιες ομάδες τους μεγάλους. Πραγματικά το Περιστέρι είναι πολύ δυνατή ομάδα, ο Φρανσίσκο έκανε πολύ καλή σειρά, είναι απίστευτος παίκτης. Ο Ντένμον το ίδιο, ο Μπίλαν επίσης. Ο Φρανσίσκο είναι πολύ ανερχόμενος. Είναι καλό να ανεβαίνει έτσι το ελληνικό μπάσκετ.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0