Basket Talk

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 81-67: Το «εκρηκτικό» τρίτο δεκάλεπτο έκανε τη διαφορά και τώρα… Ολυμπιακός! (video)

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 81-67: Το «εκρηκτικό» τρίτο δεκάλεπτο έκανε τη διαφορά και τώρα… Ολυμπιακός! (video)

Το Περιστέρι αποδείχθηκε αξιόμαχο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα ιδανικό τρίτο δεκάλεπτο, που έκανε εν τέλει και τη διαφορά. Οι «πράσινοι» πήραν το game 5 στο ΟΑΚΑ με 81-67 και έτσι είναι εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Basket League.

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός για άλλη μία σεζόν, κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση του στους τελικούς της Basket League. Οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα σωστά στην τρίτη περίοδο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και παρά την αξιέπαινη εμφάνιση του Περιστερίου στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε τελικά στο game 5 στο ΟΑΚΑ με 81-67.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μάριους Γκριγκόνις (16π.), αλλά και από τον Δημήτρη Αγραβάνη (15π.), ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Άλλο ένα σπουδαίο ματς πραγματοποίησε ο Σιλβέν Φρανσίσκο (16π.), που ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.


Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα στο παρκέ. Βρήκαν γρήγορα το ρυθμό τους επιθετικά και στο τέταρτο λεπτό, κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα οκτώ πόντων (14-6). Ο Παναθηναϊκός έφτασε ακόμα και στο +9 (21-12) στα 56’’ για τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά ο Κασελάκης και ο Φρανσίσκο φρόντισαν να διατηρήσουν το Περιστέρι κοντά (23-17).


Ο Γκριγκόνις έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα ευστοχώντας σε τρίποντο (28-17 στο 11’), με το «τριφύλλι» να διατηρείται σταθερά εκεί για αρκετή ώρα. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο, όμως, ήταν εκείνος που έβγαλε από τον… επιθετικό λήθαργο την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Ευστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα, δίνοντας έπειτα τη «σκυτάλη» του σκοραρίσματος σε Μπίλαν και Χάμερ, με το Περιστέρι να μειώνει, εκμεταλλευόμενο και την αστοχία του αντιπάλου τους στη ρακέτα, στους τέσσερις στο 18’ (36-32).


Ο Χάμερ έφερε τους «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» σε απόσταση καλαθιού, ο Λευτέρης Μαντζούκας βρήκε στόχο από τα 6,75 μ. για να επαναφέρει το +5, αλλά ο Κόουλμαν απάντησε με το ίδιο… νόμισμα. Ο Φρανσίσκο με follow μιμήθηκε τον Πονίτκα για να διαμορφώσει το 41-39 το ημιχρόνου.


Στην επανέναρξη, ο Παναθηναϊκός με ένα 6-0 στο πρώτο τρίλεπτο ξέφυγε εκ νέου στο +8 (47-39), ενώ ο Γκριγκόνις με τρίποντο έγραψε το 50-39, φέρνοντας την ομάδα του και πάλι σε διψήφιο προβάδισμα.

Το Περιστέρι είχε κολλήσει για τα καλά επιθετικά, ενώ η άμυνά του δεν το βοηθούσε ιδιαιτέρως. Αυτό το διάστημα… ανομβρίας εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι «πράσινοι» για να βρεθούν στο +15 (56-41 στο 26’). Ο σύλλογος των δυτικών προαστίων σημείωσε μόλις 9 πόντους στην τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν απόσταση… ασφαλείας 16 πόντων (64-48), στην έναρξη του τελευταίου μέρους.


Εκεί, η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε σε κάτι. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με προβάδισμα 19 πόντων (71-52) 5’20’’ πριν από το φινάλε και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με 81-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-39, 64-48, 81-67

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0