Basket Talk

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 75-54: Προκρίθηκε με… σβηστές μηχανές και περιμένει αντίπαλο στους τελικούς! (video)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 75-54: Προκρίθηκε με… σβηστές μηχανές και περιμένει αντίπαλο στους τελικούς! (video)

Με εξαίρεση ένα μέρος της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στο game 3 των ημιτελικών της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο ΣΕΦ με 75-54, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους τελικούς και πλέον αναμένουν τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει από το πέμπτο ματς μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου.

Σχετικά Άρθρα

Σχεδόν χωρίς να… ιδρώσει εξασφάλισε την παρουσία του στους τελικούς της Basket League ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 75-54 στο game 3 της ημιτελικής φάσης με τον ΠΑΟΚ και έτσι πλέον βρίσκονται στην αναμονή του αντιπάλου τους, που θα προκύψει από το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Περιστερίου του Βασίλη Σπανούλη.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να δυσκολέψει το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο με εξαίρεση ένα μέρος της δεύτερης περιόδου, δεν μπόρεσε να το πραγματοποιήσει. Βεζένκοφ (19π.) και Σλούκας (17π.) πάτησαν «γκάζι» όποτε χρειάστηκε, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη για το 3-0 των Πειραιωτών στη σειρά.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε δυναμικά το «παρών» στις εξέδρες του φαληρικού σταδίου. Θέλησε με τον τρόπο αυτό, πέρα φυσικά από τη στήριξη στην ομάδα, να δώσει και το δικό του «ευχαριστώ» για τη φετινή «μαγική» χρονιά που έζησαν στην EuroLeague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελαν να τελειώνουν με την υπόθεση νίκη. Το αρχικό 5-0 μπορεί να έγινε 8-6 στο 3’, αλλά η συνέχεια ήταν… ερυθρόλευκη. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα μόλις στο 6ο λεπτό (18-8), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +12 για τον Ολυμπιακό (24-12).


Ανάλογη ήταν και η συνέχεια, με τους Πειραιώτες να φτάνουν ακόμα και στους 15 (32-17). Τότε έφτασε η στιγμή για την αντίδραση του ΠΑΟΚ, ο οποίος τρέχοντας ένα σερί 10-0 από το 14’ έως το 17’, για να μειώσει σε μονοψήφια επίπεδα (32-27).

Ο Κώστας Σλούκας έβαλε τέλος σε ένα τετράλεπτο… ξηρασίας για τον Ολυμπιακό, ευστοχώντας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν το έβαλαν κάτω. Κακλαμανάκης για δύο και Ράιλι για τρεις, έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 5 (39-34), κρατώντας τα πάντα ανοικτά για το δεύτερο ημίχρονο.


Στην επανέναρξη η άμυνα των «ερυθρολεύκων» προκάλεσε αρκετά προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν χωρίς πόντο για 5 λεπτά, ενώ το 9-0 που έτρεξε ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα, τον έφερε εκ νέου σε απόσταση 14 πόντων (48-34) στο 25’. Ο Χαντς έδωσε τελικά τη λύση, σκοράροντας δις πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ., ενώ ο Σάιμπερτ με γκολ-φάουλ, μείωσε στους 5, για να επαναφέρει το «Δικέφαλο του Βορρά» στο ματς (48-43 στο 26’).


Βεζένκοφ
, Ουόκαπ και ΜακΚίσικ επανέφεραν το «μαξιλαράκι» της διψήφιας διαφοράς, με τον Κώστα Σλούκα να «υπογράφει» με τρίποντο το +16 (61-45) στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός απέκτησε πλήρως τα «ηνία» της αναμέτρησης. Η διαφορά ανέβηκε στους 20 (69-49) 6’46’’ πριν από το φινάλε και ουσιαστικά όλα πια είχαν κριθεί, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τελικά τη νίκη με 75-54 και να προκρίνονται στους τελικούς της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 39-34, 61-45, 75-54

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0