Basket Talk

Μαρούσι – Πανερυθραϊκός 80-68: Η εμπειρία «μίλησε» και «οδήγησε» στην άνοδο!

Μαρούσι – Πανερυθραϊκός 80-68: Η εμπειρία «μίλησε» και «οδήγησε» στην άνοδο!

Το Μαρούσι έκανε μία επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Πανερυθραϊκό και κατοχύρωσε την συμμετοχή του στα μεγάλα «σαλόνια» του μπάσκετ.

Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα με την απόλυτα πειστική της εμφάνιση και την εμπειρία της μπορεί να γιορτάσει την άνοδο από την Elite League στη Basket League.
Το Μαρούσι ξεκίνησε πιο δυναμικά στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας που έκρινε και την άνοδο στην Basket League. Το Μαρούσι διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα με τον Βασίλη Σταυρακούκα να είναι αυτός που έδωσε στην ομάδα του διψήφιο προβάδισμα με εύστοχο τρίποντό του για το 31-20.

Αυτό δεν κράτησε για πολύ γιατί η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή κατάφερε να φτάσει μία ανάσα από το Μαρούσι (31-30) με τον «καυτό» Κώστα Ευστρατίου. Από εκείνο το σημείο και μετά το μομέντουμ άλλαζε συνεχώς χέρια. Από τη μία ο Ξύδας ευστοχούσε από τα 6.75, από την άλλη ο Καμπουρίδης απαντούσε για τον Πανερυθραϊκό. Όμως η εμπειρία του Αμαρουσίου φαινόταν γιατί ήταν εκείνο που μπορούσε να κρατήσει προβάδισμα στο ματς.
Ο Σπύρος Κάψαλος ήταν αυτός που μετά την ανάπαυλα είχε πάρει την ομάδα του από το χέρι και την οδηγούσε στα μεγάλα... σαλόνια με τα σημαντικά καλάθια του (51-39).

Λίγο πριν ξεκινήσει η τελευταία περίοδος ο Παύλος Ξύδας πήρε «φωτιά» από την περιφέρεια δίνοντας παράλληλα στο Μαρούσι προβάδισμα 22 πόντων (67-45), το μεγαλύτερο μέχρι εκείνη την στιγμή στο ματς.
Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα ακόμα κι αν η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έκανε την προσπάθειά της με τον Οικονομόπουλο και τον Ευστρατίου για να... ροκανίσει τη διαφορά. Το Μαρούσι με τον Ορφέα Στασινό έβρισκε λύσεις στην αντίδραση του Πανερυθραϊκού και πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 39-33, 71-47, 80-68

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0