Basket Talk

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 76-71: Πρίγκιπες... καμικάζι, «ραψωδός» Φρανσίσκο και όλα θα κριθούν σε Game 5

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 76-71: Πρίγκιπες... καμικάζι, «ραψωδός» Φρανσίσκο και όλα θα κριθούν σε Game 5
Αήττητο παρέμεινε το Περιστέρι κόντρα στον Παναθηναϊκό εντός έδρας (3/3), ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 (76-71) και θα πάει στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης στους τελικούς της Basket League. Φοβερός και τρομερός Σιλβέν Φρανσίσκο με 5/5 τρίποντα.
Αυτό το Περιστέρι έχει... τσαγανό. Μυρίζεται «αίμα» και ορμάει, το απέδειξε για μία ακόμα φορά απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς πιο έμπειρο και ποιοτικό. Οι «καμικάζι» του Βασίλη Σπανούλη δεν τρόμαξαν από το «πρέπει» του ματς, κοίταξαν τους «πράσινους» στα μάτια και τους κέρδισαν για τρίτη φορά εντός έδρας. Άνευρος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε ένταση και ανέβασε στροφές στο δεύτερο όμως αν και επέστρεψε, δεν τα κατάφερε. Σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα καθοριστεί ο ένας εκ των δύο φιναλίστ της φετινής Basket League και κατά πόσον το «τριφύλλι» θα βρεθεί στους τελικούς για 21η συναπτή σεζόν.

Σε διαγωνισμό τριπόντων ξεκίνησε το Game 4 της σειράς του Περιστερίου με τον Παναθηναϊκό με τους παίκτες και των δύο ομάδων να προτιμούν το μακρινό σουτ όταν οι Παπαγιάννης και Μπίλαν δεν μπορούσαν να τελειώσουν τη φάση. Μετά το αρχικό 5-0 από τον αρχηγό των «πρασίνων», ο Σιλβέν Φρανσίσκο έδωσε τις απαντήσεις.

Τα επιθετικά ριμπάουντ του «τριφυλλιού» (4 σε ισάριθμα λεπτά) έδιναν τη δυνατότητα στους παίκτες του Σερέλη να ανανεώνουν επιθέσεις και να προηγηθούν με 13-7 στο 6'. Παρόλα αυτά η είσοδος των Ραντάνοφ και Χάμερ βοήθησε τα μέγιστα, ο «δαιμόνιος» Γάλλος παρέμεινε ζεστός και με δικό τους 9-0, οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» πήραν κεφάλι στο σκορ (16-13, 8'). Στις δυο βολές του Γκουντάιτις, αντιπαρέλαβαν οι γηπεδούχοι τις προσπάθειες του Κασελάκη και έτσι το δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με έξι (21-15).
Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο «μονομάχοι» είχαν περισσότερη κίνηση στην επίθεση με το πρέσινγκ των Περιστεριωτών να βάζει δύσκολα στους «πράσινους» που δυσκολεύονταν να βρουν σκορ (δύο μόλις πόντους σε 4 λεπτά). Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι... καμικάζι του Βασίλη Σπανούλη, οι οποίοι έψαχναν τον αιφνιδιασμό. Οι διεισδύσεις του Φρανσίσκο δημιουργούσαν πολλά προβλήματα, φέρνοντας τους «Πρίγκιπες» μέχρι και στο +16 (39-23).
Το καπνογόνο που άναψαν οι φίλοι των γηπεδούχων μάλλον τους αποσυντόνισε, τουλάχιστον επιθετικά, με τη διαφορά να μένει βέβαια σε διψήφια τιμή (41-28, 20'). Ηταν εμφανές πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαιτούμενη προσήλωση σε άμυνα και επίθεση, ούτε και τα ποσοστά με το μέρος του (31% στο δίποντο και 14% στο τρίποντο) και πως έπρεπε να αλλάξουν πολλά στο δεύτερο ημίχρονο για να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του αγώνα.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν από την ανάπαυλα πιο... πεινασμένοι και πριν καλά καλά συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, είχαν φτάσει τα 5 φάουλ. Με τους Λιθουανούς πρωτεργάτες επιθετικά και σαφώς πιο πιεστική άμυνα, μείωσαν στους επτά (48-41, 25΄) και έδειξαν πως δεν θα παραδώσουν έτσι εύκολα τα «όπλα».

5899993.jpg

Όταν μάλιστα μπήκε - πνευματικά και σαν παρουσία - στο παιχνίδι ο Ντέρικ Ουίλιαμς, το «τριφύλλι» πλησίασε ακόμα περισσότερο. Με οκτώ πόντους τους Αμερικανού φόργουορντ στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά και μετέτρψε την τελευταία περίοδο στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» σε... θρίλερ (59-55, 30').

Στην τελευταία περίοδο, η ένταση ήταν αυτή που κυριάρχισε. Οι επιθέσεις των γηπεδούχων περνούσαν από τα χέρια του Ντένμον (ψάχνοντας συχνά πυκνά το «κόψιμο» του ψηλού στη ρακέτα) ενώ ο Παναθηναϊκός, που ήταν σαφώς πιο επιθετικός στην άμυνά του, εξαρτιόταν εν πολλοίς από τον Μάριους Γκριγκόνις και τον Πάρις Λι.

Το μακρινό σουτ του Ραντάνοφ έδωσε «αέρα οκτώ πόντων στους Περιστεριώτες (63-55), με την... πιρουέτα του Φρανσίσκο μπορστά στον Παπαγιάννη να επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια τιμή μετά από ώρα 65-55, 35'). Όχι για πολύ όμως. Πονίτκα και Γκριγκόνις έκαναν το 67-62 (37'), όμως ο Μπίλαν ήταν εκεί σε ένα airball του Κασελάκη να μαζέψει το... σκουπίδι και να δώσε και πάλι «μαξιλαράκι ασφαλείας» (69-62) μπροστά στον Γιώργο Παπαγιάννη.

Τρεις συνεχόμενοι πόντοι ωστόσο του Πονίτκα με ένα φοβερό follow κάρφωμα (και μία πολύ καλή άμυνα στον Ντένμον) έφεραν το ματς στους 4 και με το καλάθι του Γκριγκόνις, η διαφορά έπεσε στους δύο (69-67, 38'30) για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο. Κάπου εκεί όμως ο Παναθηναϊκός έβαλε τα... χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του.

Ο φοβερός και τρομερός Σιλβέν Φρανσίσκο ευστόχησε στο 5ο του τρίποντο (5/5), κάνοντας το 72-67 και έδωσε μεγάλη ανάσα στους Περιστεριώτες. Στο πιο κρίσιμο σημείο και με 70'' να απομένουν, Ντένμον και Χάμερ έκλεψαν τη μπάλα στις δύο πιο κομβικές επιθέσεις του ματς για τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά σφράγισαν τη νίκη για τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης». Ο Λι με τρίποντο στα 11'' έδωσε μία μίνι... παράταση, ωστόσο ο Ντένμον ήταν ψύχραιμος από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» και το Περιστέρι έστειλε τη σειρά σε Game 5.

Τα Δεκάλεπτα: 21-15, 41-28, 59-55, 76

Τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ: 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0