Basket Talk

Μπαρτζώκας: «Νιώθουμε σαν να μας χτύπησε τρένο, έχουμε συναισθηματικό σοκ»

Μπαρτζώκας: «Νιώθουμε σαν να μας χτύπησε τρένο, έχουμε συναισθηματικό σοκ»

Στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού μετά το Final Four αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά της Basket League με σκορ 77-97.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και απέχει μία νίκη πλέον από τους τελικούς της Basket League, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναφέρεται μετά το ματς στο πώς ξεπερνά η ομάδα του την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final Four της EuroLeague.

Για το παιχνίδι: «Η επάνοδος στις εγχώριες διοργανώσεις ήρθε χρονικά τρεις μέρες μετά το Final Four. Υπάρχει ένα πνευματικό και σωματικό άδειασμα. Υπάρχουν προβλήματα υγείας στους παίκτες μας, μικρά ή μεγάλα. Εκτιμώ ότι κερδίσαμε εύκολα τον ΠΑΟΚ εδώ και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η νίκη με τον τρόπο που επιτεύχθηκε. Τώρα πάμε για την τρίτη νίκη στην έδρα μας για να φτάσουμε στους τελικούς. Θέλουμε να φορμαριστούμε και να είμαστε έτοιμοι στο κατάλληλο σημείο. Δεν είδα πίεση δική μας στην μπάλα. Υπήρχε θέμα ενέργειας και ένταση, που έχουν συνηθίσει σε άλλα κομμάτια».

Για τη διαχείριση αυτών των τριών ημερών: «Κάναμε ατομικά μίτινγκ με τους παίκτες, με βάση το πώς μεγάλωσε ο καθένας και πως το βίωσε. Έχουμε υποστεί συναισθηματικό σοκ. Άλλοι χρειάστηκαν μεγαλύτερη υποστήριξη, άλλοι λιγότερη. Νιώθουμε σα να μας χτύπησε ένα τρένο. Μας βοήθησε πολύ αυτό το παιχνίδι, έτσι είναι ο αθλητισμός. Είμαστε πεσμένοι, αλλά σε μεγάλο βαθμό είμαστε ομάδα που κερδίζει και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν είναι αποτυχία ο χαμένος τελικός της Ευρωλίγκα: «Συνέβησαν 10 πράγματα αμυντικά και επιθετικά με τη Ρεάλ. Αν δεν γινόταν ένα από αυτά θα είχαμε κερδίσει. Είμαστε 10 μήνες μαζί, ταξίδια, τραυματισμοί, απογοητεύσεις, χαρές. Περάσαμε πολλά μαζί και αυτή ήταν η κορύφωση. Για δεύτερη χρονιά χάσαμε με buzzer beater. Η ζωή όμως τα διορθώνει όλα. Επιτυχία ή αποτυχία είναι το πώς θα το αναλύσει ο καθένας. Νιώθω στεναχωρημένος, επιτυχία θα ήταν να πάρουμε την Ευρωλίγκα».

Για τον τρόπο διεξαγωγής της Ευρωλίγκα: «Είχαμε την ευκαιρία μας να κερδίσουμε. Νιώθω στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη αναγνώριση για το μπάσκετ που παίξαμε. Το μπάτζετ μας δεν ήταν στα πρώτα 8. Έτσι είναι το Final Four, ο πρώτος φεύγει χαρούμενος και οι άλλες τρεις ομάδες σε κρίση και με μεγάλη αμφισβήτηση σε παίκτες και προπονητές».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0