Basket Talk

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 77-97: Άφησε πίσω του το Κάουνας και έχει «λύσσα» για το νταμπλ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 77-97: Άφησε πίσω του το Κάουνας και έχει «λύσσα» για το νταμπλ

Το 2-0 έκανε ο Ολυμπιακός στην ημιτελική φάση της Basket League απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφήνοντας πίσω του τον χαμένο τελικό της Ευρωλίγκας στο Κάουνας.

«Μπάλωσε» τα τραύματα που απέκτησε από το Final Four του Κάουνας ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 20 πόντους διαφορά (97-77). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το -φυσιολογικά- μουδιασμένο ξεκίνημα, πάτησε γκάζι και είχε σε εξαιρετική μέρα τον Κώστα Σλούκα, τον Μπολομπόι που έκανε αθόρυβα ένα double-double (10π., 10ρ.) και τους Φαλ - Βεζένκοφ να συμπληρώνουν.

Το ματς

Με εντελώς διαφορετικούς τρόπους επέλεξαν να επιτεθούν οι δυο ομάδες στην αρχή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι «πυροβολούσαν» το καλάθι του Ολυμπιακού από την περιφέρεια, έχοντας 4/6 στο πρώτο πεντάλεπτο, ενώ οι φιλοξενούμενοι με κύριο εκφραστή τον Φαλ κυριαρχούσαν στην «ασπρόμαυρη» ρακέτα.

Οι φιναλίστ της Ευρωλίγκας, με 19-5 επιμέρους σκορ και τον Σλούκα να εκτελεί κατά ριπάς, έφτασαν στο 17’ τους 48 πόντους, ενώ με Παπανικολάου πήρε άνετο προβάδισμα 30 πόντως, κάτι λιγότερο από 2’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα, ο Φράνκε προσπαθούσε μόνος του να φέρει τον «δικέφαλο» κοντά στο σκορ, και το κατάφερε όταν μείωσε στους 10 (47-57) με εύστοχη βολή στο 22’. Φυσικά δεν έφτανε μόνο αυτό για τους Θεσσαλονικείς και ο Ολυμπιακός ανέκτησε τη διαφορά του +20.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκούρασε τους βασικούς, έχοντας πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, και μάλιστα δύσκολα, στα πόδια τους, με Playoffs Ευρωλίγκας, Final- 4 και παράλληλα προημιτελικά και τον πρώτο ημιτελικό της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-56, 61-79, 77-97

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

 

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0